StoryEditorOCM
ForumKOLIKO JE LJUDI ZAPRAVO BILO NA PROSVJEDU PROTIV ISTANBULSKE KONVENCIJE?

Don Stojić nije zadovoljan kako policija broji: Ako za naše novinare i političare muško može biti žensko i žensko muško, onda 50.000 može biti 5000!

Piše PSD
24. ožujka 2018. - 20:22
9699410

Studentski kapelan don Damir Stojić oglasio se na facebooku nakon završetka zagrebačkog prosvjeda protiv Istanbulske konvencije.
"Ako za naše novinare i političare muško može biti žensko i žensko muško, onda 50,000 može biti 5000", objavio je na svom facebook profilu

Osvrnuo se, naime, na drastične razlike u brojkama prosvjednika - Policijska uprava zagrebačka je službeno izvijestila kako se na Trgu žrtava fašizma oko 1.500 prosvjednika, na Trgu bana Jelačića oko 5.000, što su, zatim, i mediji prenijeli, piše Slobodna Dalmacija.

No, brojke koje su iznijeli organizatori su znatno veće - prvo su objavili kako protiv ratifikacije 'Istanbula' prosvjeduje 50.000 građana (na tu se brojku referira i don Stojić), a onda su 'iskočili' s brojkom od čak 70.000 prosvjednika.

- Policija donosi procjenu o okupljenom broju sudionika na temelju podataka o broju osoba koje su organizirano autobusima došle na ovo javno okupljanje u Grad Zagreb iz drugih dijelova Republike Hrvatske, potom podataka o broju sudionika koji se okupio na početnom mjestu održavanja javnog prosvjeda, odnosno Trgu žrtava fašizma te broju sudionika koji se kretao u prosvjednoj povorci od Trga žrtava fašizma do Trga bana Josipa Jelačića gdje se održao i središnji dio javnog prosvjeda za koje se moglo zaključiti da su sudionici javnog prosvjeda, navode u zagrebačkoj policiji.

- Pored sudionika javnog prosvjeda, na Trgu bana Josipa Jelačića nalazio se i veći broj ostalih građana koji uobičajeno subotom prijepodne posjećuju središnji gradski Trg na kojem su se, istodobno s ovim javnim prosvjedom, održavale i druge aktivnosti sa zasebnim sadržajima nevezanim uz ovaj javni prosvjed, pojašnjavaju u policiji.

- Procjena policije odnosi se samo na osobe koje su ciljano došle na ovo javno okupljanje. Kao što smo ranije izvijestili javnost, prema procjenama policije tijekom današnjeg javnog okupljanja na Trgu bana Josipa Jelačića bilo je prisutno oko 5.000 prosvjednika, prenosi Jutarnji list. 

23. travanj 2024 10:46