StoryEditorOCM
ForumSVI ZA DIJALOG

Capak potvrdio da će pregovarati s ugostiteljima: Svi u Europi imaju strože mjere od Hrvatske. Naše su prilično liberalne!

Piše PSD.
30. rujna 2020. - 15:52

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je za N1 televiziju da pitanje glasnoće glazbe u ugostiteljskim klubovima nije najvažnije, te da će se s predstavnicima ugostitelja razgovarati i "pokušati dogovoriti".

Capak je rekao da na nacionalnoj razini nisu postrožene epidemiološke mjere, što je rezultat, kako je rekao toga što dosadašnje mjere "donose dobre rezultate":

Capak je rekao da se sada epidemiološki najviše razgovara o dolasku jeseni i zime, kada će ljudi više boraviti u zatvorenim prostorima. Reporterka N1 podsjetila je da se ugostitelji unaprijed bune na najavljeno stišavanje glazbe u ugostiteljskim objektima.

"S njima, predstavnicima ugostitelja, ćemo imati sastanak mislim u petak", rekao je.

"Ako pogledate situaciju u Europi, vidjet ćete da svi imaju strože mjere od Hrvatske. Naše mjere su prilično liberalne. Neke su smjere uvedene jer smo imali izvore zaraza u nekim objektima, primjerice noćni klubovi", nastavio je Capak i istaknuo, primjerice, vjenčanja za koja broj uzvanika nije ograničavao, kako je rekao, Nacionalni stožer, nego lokalni:

"Stišavanje glazbe je forsiranje jedne teze, jedne mjere, o kojoj se tek treba razgovarati. Mjera izgleda sasvim logična. Ako je velika buka, prbiližit ćemo se jedan drugome, pojačavat ćemo glas, više ćemo raspršavati aerosol", objasnio je.

Za ugostitelje je rekao da se s njima nastoji imati konstruktivni dijalog:

"Neka kažu koji su njihovi problemi, pa ćemo se nastojati dogovoriti."

Capak je za N1 kratko komentirao i stanje s domom za starije u Delnicama, odakle je posljednjih dana, otkako je tamo izbilo žarište covida-19, umrlo troje štićenika. Capak je rekao da je dob oboljelih glavni rizični faktor. Rekao je da je njih 13 smješteno na bolničko liječenje, a da je većini ipak blaga klinička slika.

18. travanj 2024 21:03