StoryEditorOCM
ĐiradaHNK ZADAR

Zbog bolesti glumca otkazana "Lepurica" - kazališnu sezonu otvorit će jedna druga predstava splitskog HNK

Piše Zadarski.hr
14. listopada 2020. - 12:50

Zbog bolesti glumca otkazana je sutrašnja predstava HNK SPLIT, LEPURICA. Umjesto predstave LEPURICA kazališna sezona  HNK Zadar počinje sutra, 15. listopada u 20 sati s predstavom HNK Split, FRANCUZICA Ilije Zovka u izvedbi i režiji Snježane Sinovčić Šiškov i Trpimira Jurkića.

Kupljene ulaznice za predstavu LEPURICA mogu se vratiti na blagajnu HNK Zadar ili s istim ulaznicama možete pogledati predstavu Francuzica.

Francuzica je praizvedena 2005. na komornoj sceni HNK Split i odmah prepoznata i toplo prihvaćena od publike i kritike. Ilija Zovko je za ulogu u toj predstavi dobio nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na 16. Marulićevim danima.

Petnaest godina kasnije, kao svojevrsni hommage glumcu i dramatičaru Iliji Zovku, HNK Split ponovo postavlja isti tekst na svoje kazališne daske u režiji i izvedbi Snježane Sinovčić Šiškov i Trpimira Jurkića.

Na površini duhovita, naizgled svakodnevna ljudska priča o zamjeni identiteta i zabavnim nesporazumima koji iz nje proizilaze, u svojoj je suštini dubinska analiza ljudskih odnosa u suvremenom, otuđenom svijetu i potrebi ljudi za „srodnom dušom“. Iako ova drama ne pretendira na velike teme, već se bavi sasvim malim ljudskim strahom, strahom od dugo očekivane sreće, njeni dometi su itekako značajni. Pobijediti strah, dati šansu samom sebi, usuditi se napraviti onaj presudan korak ka sreći, ka ispunjenju - blago je koje su sputani strahom ispustili mnogi.

Pored glumaca i redatelja autorski tim čine: scenograf Ozren Bakotić, kostimografkinja Sonja Obradović, skladatelj Nenad Šiškov, oblikovatelji svjetla i tona Miroslav Mamić i Tomislav Luetić te asistentica režije Ana Babić.

24. travanj 2024 10:52