StoryEditorOCM
ĐiradaEVO I RASPOREDA

Zadar od ove godine, po prvi puta u povijesti, ima svoju plesnu sezonu!

Piše Zadarski plesnI ansambl
23. rujna 2020. - 15:10

Zadar od ove godine napokon ima svoju plesnu sezonu! Zadarski plesni ansambl u suradnji s Uredom za kulturu grada Zadra po prvi puta u povijesti ovog grada bogate plesne tradicije ima definiranu plesnu sezonu u čijoj realizaciji su kao koproducenti pomogli Hrvatsko narodno kazalište, Kazalište lutaka Zadar, Narodni muzej, Koncertna direkcija Zadar. Financijski je podržavaju već spomenuti Grad Zadar, Ministarstvo kulture, te Zaklada Kultura nova. Ovim projektom se otvaraju vrata brojnim kvalitetnim predstavama koje bi zahtjevna zadarska publika rado vidjela.

Unatoč nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji, Zadarski plesni ansambl je održao sve programe koje je zacrtao u svome planu za 2020. godinu. Tako su ostvarene međunarodna platforma radionica STREAM Zadar, festival Monoplay, radionice za neplesače i repertoarno izvođenje i gostovanja predstave Gozd, preostala je još premijera cjelovečernje predstave Portreti i Plesna sezona koja započinje u listopadu i traje do kraja kalendarske godine. Uz premijeru Portreta autorice Aleksandre Janjeve Imfeld, Večeri plesne minijature koja se već sedmu godinu održava u doba proslave Dana grada Zadra i gdje sudjeluje gotovo cjelokupna zadarska plesna scena, te tradicionalne božićne Plesne čestitke, a sve u izvedbi i produkciji Zadarskog plesnog ansambla, pozvane su i četiri gostujuće predstave iz Splita i Zagreba. U listopadu će u KLZ igrati vizuelno atraktivna predstava Hologramski prostor Umjetničke organizacije Fronezis iz Zagreba, a u studenom, također u KLZ dolazi nam popularna Trilogija Saše Božića i Petre Hrašćanec, predstava koja je s velikim uspjehom obišla cijelu Europu. U istom prostoru početkom prosinca gosti iz Splita, udruga Tiramola pod vodstvom Nikoline Dolfić izvode predstavu Crveno kao zeleno, a pred kraj mjeseca u HNK Zadar pristiže predstava Proksima B mladih i uspječnih autorica Filipe Bavčević i Mie Zaukar.

Već sad se za narednu sezonu biraju predstave koje bi bile po ukusu zadarske ne samo plesne publike, već i gledatelja koji preferiraju suvremeni kazališni izričaj.


07. listopad // 20h

Kazalište lutaka Zadar

Umjetnička organizacija Fronesis - Zagreb

Hologramski prostor

Koreografija: Jasna Čižmek Tarbuk

 

20. listopad // 20h

Kazalište lutaka Zadar

Zadarski plesni ansambl

Portreti / PREMIJERA

Koreografija: Aleksandra Janeva Imfeld

 

03. studeni // 20h

Kazalište lutaka Zadar

Umjetnička organizacija de facto - Zagreb

Trilogija

Koreografija: Petra Hrašćanec i Saša Božić

 

20. i 21. studeni // 20h

Kneževa palača

Zadarski plesni ansambl / Zadarska plesna scena

Večer plesne minijature

 

05. prosinac // 20h

Kazalište lutaka Zadar

Plesna udruga Tiramola - Split

Crveno kao zeleno

Koreografija: Nikolina Dolfić i Lucija Zalović

 

18. prosinac // 20h

HNK Zadar

Proxima B

Koreografija: Filipa Bavčević i Mia Zalukar

 

19. prosinac // 18h // 19.30h

HNK Zadar

Večeras plešemo

Koreografija: Martina Ružić, Lara Stanin, Patricia Gospić, Josipa Štulić, Natali Perić

 

20. travanj 2024 10:37