StoryEditorOCM
ĐiradaU SUBOTU NA FORUMU

Večer najvećih hitova swing i jazz glazbe uz Davora Pekotu i Ivanu Kindl

Piše Zadarski.hr
18. kolovoza 2023. - 09:23

Serija velikih koncerata na velikoj pozornici na Forumu nastavlja se nakon sinoćnje veličanstvene večeri posvećene Tomislavu Ivčiću. Večeras će na njoj nastupiti sastav Filosofia, a već u subotu održat će se tradicionalni Tribute to Swing, večer posvećena glazbi s početka 20. stoljeća.

Jazz i swing klasike svjetske glazbe uz pratnju Jazz Quarteta interpretirat će Davor Pekota i Ivana Kindl, koji su sinoć nastupili i na koncertu „30 godina nakon…“. Ovog puta pjevat će još starije pjesme, koje su preživjele test vremena i brojne različite glazbene mode 20. i 21. stoljeća, potvrđujući kako se radi o bezvremenskim hitovima koji i danas, neki skoro 100 godina nakon nastanka, zvuče svježe i moderno.

- To su redom pjesme koje traže jedno određeno iskustvo na sceni, a ja i Ivana godinama ih izvodimo, vjerujem sve bolje kako godine odmiču. Velika razlika u odnosu na prošle koncerte bit će raskošna produkcija uz veliki razglas i pozornicu na Forumu, što će zasigurno doprinijeti ljepšem ugođaju, kaže frontman legendarne zadarske grupe Forum, Davor Pekota.

Glazbu prve polovice 20. stoljeća karakterizirao je širok spektar žanrova i stilova, no najpoznatija je po svom središtu u popularnoj vokalnoj glazbi, jazzu i "crooner" izvođačima. Najpoznatiji izvođač tog vremena bio je Frank Sinatra, koji je ostavio dubok trag u glazbenoj industriji, a njegove pjesme i dueti temelj su i sutrašnjeg koncerta, pa će tako Pekota i Porinom nagrađena Ivana Kindl interpretirati poznate hitove kao što su „My Way“, „New York New York“, „Fly Me to the Moon“, „Strangers In The Night“…

- Uz Sinatru izvodimo i ostatak standardnog programa koji se ustalio kroz ove godine, a na koji publika uvijek izvrsno reagira. Bit će tu pjesama Michaela Bublea, Mariah Carey, Dinah Washington, Eltona Johna, Jimmyja Stanića… Očekujemo da ćemo na pozornici biti oko dva sata i da će svi uživati kao što i mi uživamo izvodeći te pjesme, poručuje Pekota.

Koncert u organizaciji Turističke zajednice grada Zadra počinje u subotu u 21 sat, a ulaz je besplatan. U nedjelju navečer na Forumu nastupa grupa Dalmatino.

 

 

 

27. travanj 2024 23:00