StoryEditorOCM
ĐiradaU SV. FILIP I JAKOVU

Udruga AKU Kuntrata održava predstavu pod nazivom ‘Ljubo Stipišić Delmata – Kod Lepanta, sunce moje‘

Piše K.IN.O. – Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje
3. kolovoza 2020. - 15:53

Nakon što je, zbog nepredviđenih okolnosti, predstava Kazališne amaterske udruge AKU Kuntrata „Ljubo Stipišić Delmata – Kod Lepanta, sunce moje“ u sklopu projekta „K.IN.O – centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje“ kojeg provodi „Zajednica udruga Centar nezavisne kulture“ Zadar, odgođena, ista će se održati i to u četvrtak 06. kolovoza 2020. godine u 21:00 sat, u zgradi Stare škole, Put Primorja 1, 23207 Sv. Filip i Jakov.

„Kod Lepanta, sunce moje“ vizualizacija je predloška za kazališnu igru ili uprizorenje arhaične poeme Ljube Stipišića Delmate (1938-2011.), skladatelja, pjesnika, melografa, dirigenta, slikara i sakupljača narodnog blaga širokog spektra, koji je jednu od najemotivnijih svojih pjesama posvetio bitci kod Lepanta 1571. godine.

Nakon predstave, u 22:00 sata, u KINO dvorani Sv. Filip i Jakov, očekuje Vas prikazivanje ulomka iz filma o Ljubi Stipišiću Delmati, autora Matka Petrića, a u Tinelu možete razgledati izložbu o kazališnom amaterizmu u Sv. Filipu i Jakovu.

Projekt „K.IN.O. -Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje“, s ukupnim proračunom od 2.099,720,06 HRK, sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u iznosu od 1.784.762,05 HRK, odnosno 85% bespovratnih sredstava, dok se ostalih 314.958,01 HRK odnosno 15% ukupnih bespovratnih sredstava, osigurava iz Državnog proračuna RH. Prijavljen je na poziv Kultura u centru – potpora razvoju javno – civilnog partnerstava u kulturi, nositelj je Udruga za kulturu i umjetnost “U Pokretu”, uz partnerstvo Općine Sv. Filip i Jakov te Zajednice udruga “Centar nezavisne kulture”, koja je ujedno i provoditelj projekta.

Glavni cilj projekta je jačanje kapaciteta članova i zaposlenika OCD-ova i javnog sektora, u svrhu kreiranja zajedničkog modela sudioničkog upravljanja u kulturi i uključivanje građana u stvaranje većeg broja kulturnih i umjetničkih projekata u lokalnoj zajednici, uz paralelnu preobrazbu starog kina u Općini Sv. Filip i Jakov u KINO - Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje.

Ulaz je besplatan, a zbog epidemioloških mjera broj mjesta je ograničen, stoga Vas molimo da se predbilježite na mob: 095/379-1234 ili na kino.filipjakov@gmail.com.

19. travanj 2024 19:50