StoryEditorOCM
ĐiradaISPRED KINA

U subotu se u Sv. Filipu i Jakovu organizira ‘Druženje u Tinelu‘

Piše L.Mikas
27. srpnja 2020. - 21:10

- Pozivamo Vas na „5. Druženje u Tinelu“ u sklopu projekta „K.IN.O. – Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje“, koja će se održati u subotu 1. kolovoza 2020. godine s početkom u 19.00 sati, ispred Kina u Sv. Filipu i Jakovu - poruka je organizatora. 

U sklopu programa izvodi se kazališna predstava za djecu „Čudesne stranice male Danice“ Teatra Poco Loco iz Zagreba, a nakon predstave na druženju s glumicama razgovaramo o tome kako od priče nastaje kazališna predstava. Sve ljubitelje knjiga i čitanja pozivamo na donaciju i razmjenu knjiga u book-crossing zoni filipjanskog Kina.

O predstavi „Čudesne stranice male Danice“: „U najnovijoj predstavi Teatra Poco Loco namijenjenoj mlađem uzrastu (od 5 godina i starijima) govorimo o čitanju, o knjigama, o mašti. Slušanje i čitanje priča potiče djecu na razgovor s njihovim odraslima, na kreativno izražavanje, upoznaje ih s nekim novim životnim temama. Voljeli bismo ovom predstavom najmlađe uvesti u beskrajni svijet literature, otkriti im djelić svega “što se može čitati”: od zvijezda do enciklopedije. Želimo šapnuti odraslima da budu strpljivi: treba biti kreativan i pronaći način kako danas djecu upoznati s knjigama, autorima, likovima koji su utjecali na to da i mi postanemo ovakvi ljudi kakvi jesmo“.

Projekt „KINO -  Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje“, s ukupnim proračunom od 2.099,720 kuna, sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u iznosu od 1.784.762 kuna, odnosno 85% bespovratnih sredstava, dok se ostalih 314.958 kuna odnosno 15% ukupnih bespovratnih sredstava, osigurava iz Državnog proračuna RH.  Prijavljen je na poziv Kultura u centru – potpora razvoju javno – civilnog partnerstava u kulturi, nositelj je Udruga za kulturu i umjetnost “U Pokretu”, uz partnerstvo  Općine Sv. Filip i Jakov i Zajednice udruga “Centar nezavisne kulture”, koja je ujedno i provoditelj projekta.

Glavni cilj projekta je jačanje kapaciteta članova i zaposlenika OCD-ova i javnog sektora, u svrhu kreiranja zajedničkog modela sudioničkog upravljanja u kulturi i uključivanje građana u stvaranje većeg broja kulturnih i umjetničkih projekata u lokalnoj zajednici, uz paralelnu preobrazbu starog kina u Općini Sv. Filip i Jakov u KINO - Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje.

20. travanj 2024 18:00