StoryEditorOCM
ĐiradaSVETI FILIP I JAKOV

Stižu "Vjerenice" Studentskog teatra Lero iz Dubrovnika

Piše Zadarski.hr
28. srpnja 2020. - 17:54

Organizatori Vas pozivaju na izvedbu dramske predstave „Vjerenice“ Studentskog teatra Lero iz Dubrovnika u sklopu projekta „K.IN.O. – Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje“, koja će se održati u subotu 1. kolovoza 2020. godine s početkom u 21.00 sati, u Kinu Sv. Filip i Jakov.

Predstava se izvodi u sklopu programa „Dan za dramu“. Nakon izvedbe održat će se tribina za javnost na temu uloge kazališta u integraciji lokalne zajednice. U foajeu kina bit će postavljena izložba „Prozor u prošlost“ koji prikazuje djelovanje Skupa Kazališnih Amatera Hrvatske u Sv. Filipu i Jakovu 1980-ih godina.

Nagrađena predstava „Vjerenice“ Davora Mojaša, poetično teatralizira jedan dio dubrovačke povijesti svakodnevnice. „Neke su voljele i pamtile. Neke molile i plakale. Neke praštale. Mnoge nisu izdržale. Jesu li sebi vjeru dale kad su bile ostavljane? Jesu li ih spominjali? Sanjali? Proklinjali? Tko je kome vjeru dao? Tko ih je vjerenicama zvao? I jesu li se one vjerenicama zvale ne dočekavši ljubavnike. Jesu li imale želje? U što su vjerovale? Kada su patile, gubile se, tajile, nestajale, krile, skrivale boli, rane, svetile se, uzimale sebi život, čast, radost, osvećivale se i ubijale da njih ne bi prije. Ne odajući imena nahoda, razlog plaču, u bijelu rašu izvezene golubice i dah milosrđa. Vjerenice! Vazda milosti pune. I očaja!“ (Davor Mojaš)

 

20. travanj 2024 03:30