StoryEditorOCM
ĐiradaUDRUGA TURISTIČKIH VODIČA DONAT

Organizira besplatni razgled Zadra

Piše Zadarski.hr
17. veljače 2018. - 12:35
3_zadar

Povodom tradicionalnog obilježavanja Svjetskog dana turističkih vodiča, Udruga turističkih vodiča Zadra – „Donat“ će i ove godine organizirati besplatni razgled Zadra u srijedu, 21. veljače s početkom u 17:00.

Mjesto okupljanja i početka razgleda će ovaj put biti Trg pet bunara. Pozivaju se građani Zadra, Zadarske županije, njihovi prijatelji i svi oni koji žele provesti kvalitativno vrijeme u društvu zadarskih kulturnih ambasadora da se još jednom zajedno prošetamo drevnim i ponosnim gradom Zadrom i uronimo u njegovu prošlost, razmislimo o njegovoj sadašnjosti i osmjehnemo se njegovoj budućnosti.

Turistički vodiči Udruge turističkih vodiča grada Zadra – „Donat“ su stvarna inkarnacija zadarskog kulturnog turizma i štitonoše hrvatskog, mediteranskog i zadarskog kulturnog identiteta u globalnom kontekstu civilizacijske mobilnosti.

Naime, turističko vođenje je kompetencija i aktivnost kreativnog interkulturološkog komuniciranja s ciljem stvaranja memorabilnog i transformacijskog iskustva kod turista i posjetitelja. Ukoliko je danas vodeći turistički „mainstream“ tzv. „doživljajni turizam“, onda jedino zadarski turistički vodiči kroz svoje priče, interpretaciju i tumačenje mogu našim turistima i posjetiteljima otkriti skrivenu dušu prostorno-vremenskih pojava i procesa u Zadarskoj županiji, gradu Zadru i njegovoj povijesno-kulturnoj baštini.

19. travanj 2024 19:49