StoryEditorOCM
Đirada"ZADAR ČITA"

Nora Verde predstavila roman „Moja dota“ u Gradskoj knjižnici Zadar

Piše Zadarski.hr
26. ožujka 2022. - 09:26

U Gradskoj knjižnici Zadar je, u sklopu manifestacije Zadar čita 2022. , jučer održano predstavljanje knjige "Moja dota" autorice Nore Verde. Razgovor o knjigama i čitanju s autoricom vodila je Maja Milin, novinarka i radijska voditeljica. U ugodnoj atmosferi ispunjene multimedijalne dvorane, književnica je govorila o motivima pisanja romana, otkrila je koliko u njemu ima autobiografskog sadržaja i što je ono što će je uvijek vezati uz zavičaj.

Najavila je i svoje nove projekte te otkrila ponešto i o svojim zadarskim studentskim danima i kulturnim počecima, a i publika se priključila sa svojim pitanjima. S ovim književnim susretom zaokružen je središnji program Gradske knjižnice Zadar u okviru manifestacije Zadar čita.

Središnji program Gradske knjižnice započeo je u ponedjeljak gostovanjem Helene Sablić Tomić i predstavljanjem knjige Kartografija ljubavi. U utorak su slikovnicu Poljubac predstavile autorice za djecu Dubravka Pađen Farkaš i ilustratorica Manuela Vladić Maštruko. Susret zakazan za srijedu, s književnikom Ivicom Prtenjačom odgođen je zbog bolesti autora te će se održati u naknadnom terminu.

Projekt Zadar čita višegodišnji je program poticanja čitanja kojim Knjižnica okuplja različite dionike društva – vrtiće, škole, kulturne ustanove i druge te ih poziva da sa svojim aktivnostima, kroz tjedan dana trajanja manifestacije, pridonose promociji čitanja. Veliki je broj prijavljenih programa ove godine, održalo se više od 130 aktivnosti na različitim lokacijama u gradu i županiji.

Ovogodišnji broj prijavljenih programa pokazuje kako se nakon dvije pandemijske godine pomalo vraćamo u formu.

04. svibanj 2024 16:41