StoryEditorOCM
ĐiradaODLIČNO GOSTOVANJE

Idućeg petka u Koncertnu dvoranu braće Bersa u Klub u Kneževoj stiže Robert James Hudulin, sve što treba za vrhunski nastup je svoj glas i klavir!

Piše Mišel Kalajžić
16. travnja 2021. - 15:10

Petak, 23. travnja donosi uzbudljivo gostovanje u Zadru. U Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači, u sklopu programa Klub u Kneževoj, glasom i klavirom nastupa Hoodooleen, odnosno Robert James Hudulin.

Rodio se u Sydneyu u Australiji, s pet godina se s obitelji seli na Korčulu, malo prije Domovinskog rata, u Smokvicu, rodni kraj svog oca. Od najmlađih je dana osjećao posebnu ljubav prema glazbi, majka ga je učila svirati klavir, a vikendima je putovao u Split na satove klavira i solfeggia.

Kako je njegova glad za glazbenom naobrazbom rasla, tako se Hoodooleen odlučio preseliti u Split gdje je proveo četiri godine završivši srednju glazbenu školu, a nakon toga je u Zagrebu upisao studij saksofona na Muzičkoj akademiji. Nakon završene akademije živi u Engleskoj pa u Rijeci gdje upoznaje članove benda Rolin Humes s kojima je proveo sedam godina.

Jedan od njihov najuspješnijih projekata je "Živi, Rasti, Cvjetaj", u kojem su s različitim tradicionalnim i folklornim udrugama počeli oživljavati zapuštene i propale industrijske prostore te raditi radionice i edukacije s ciljem razvoja lokalne zajednice. U sklopu projekta je izvedena jedinstvena blues moreška kao i glazbeno-scensko uprizorenje poeme "Jama", kapitalnog književnog djela Ivana Gorana Kovačića.

Godine 2019. nastupio je na natjecanju Kneževa unplugged u Zadru gdje je osvojio treću nagradu i oduševio publiku svojom izvedbom koja je spojila temu Franza von Suppèa sa stihovima "Kolajne" Tina Ujevića. Njegov osebujan autorski izričaj krase uzbudljive interpretacije, a inspiraciju nalazi od naslijeđa bluesa, preko jazza i popa do hrvatske književnosti i folklorne baštine.

Umjetnik čije autentične i snažne interpretacije uspoređuju s veoma raznorodnim izvođačima - od Nicka Cavea preko Eltona Johna do Olivera i Cohena - živi i radi na relaciji Sisak – Smokvica, odnosno Brna. Radi kao nastavnik glazbene kulture u srednjoj školi u Petrinji, a sebe opisuje kao oca, skladatelja, bodula, klavirista, pjevača i uzgajivača maslina.

Ulaznica stoji 30 kuna, a zbog epidemiloških razloga broj posjetitelja je ograničen.

18. travanj 2024 16:47