StoryEditorOCM
ĐiradaVESELO DRUŠTVO

Advent u znaku Soul Fingersa - početak koncerta u subotu zakazan je za 21 sat

Piše TZ Zadar
22. prosinca 2023. - 14:47

Majstori funka i soula, neumorni šoumeni, plesači koji zadivljuju svojom scenskom i modnom koreografijom, a pritom i braća – Denis i Hari Ahmetašević već 32 godine žare i pale hrvatskim i inozemnim pozornicama pod poznatim imenom Soul Fingers. U subotu 23. prosinca u Zadru će na Adventu uvesti posjetitelje u koloplet zbivanja koja će svoj vrhunac dobiti za Božić i Novu godinu.

Početak djelovanja Soul Fingersa neodvojivo je vezan za Zadar, najprije zato jer su osnovani nakon što ih je zadarski DJ Tomo Ricov 1991. pozvao da nastupe u Kulušiću, a i jedan od svojih prvih koncerata izvan Zagreba održali su u Zadru. Zbog toga se tvrdnja kako se uvijek rado vraćaju u Zadar ne smije uzeti kao obična fraza.

- Veliko uzbuđenje je u redovima Soul Fingersa uvijek kad se bliži nastup u Zadru. Za Zadar nas vežu drage uspomene iz najranijih dana banda kad smo u Zadar dolazili preko Senja Jadranskom magistralom punom ratnih rupa. Putovanje je tada beskrajno dugo trajalo, a mi smo bili još neiskusni, mladi Soul Fingersi tih 90-ih, lagano preplašeni prvim gostovanjem izvan Zagreba. U Zadru nas je dočekala publika željna zabave, urnebesna atmosfera, koja nas je totalno oduševila. To ćemo pamtiti cijeli život. Na prvu loptu su kliknuli Soul Fingersi i zadarska publika, kaže Denis Ahmetašević.

„Drive My Car“, „Wild Thing“, „Soul Man“ i brojne obrade svjetskih standarda ono je što je proslavilo band u hrvatskim okvirima, a bilo je i izleta u blagdanski repertoar poput obrade „Santa Claus is Coming to Tome“, što će dobro doći u ovoj prilici.

- I ove godine dolazimo sa našim sjajnim glazbenicima, a dovodimo i našeg dragog prijatelja Marija Petrekovića, zabavljača koji nam nam se rado pridružuje na bini i rado se odazove čim čuje da se ide za Zadar. Uglavnom, veselimo se zadarskoj publici i veselom društvu na bini, ususret blagdanima. Bit će ludo i jedva čekamo početak nastupa, poručuje Denis.

Početak koncerta u subotu zakazan je za 21 sat. 

04. svibanj 2024 05:19