StoryEditorOCM
4 kantunaZAHTJEVNO LJETO

Policija se vratila na Poluotok i predstavila pojačanja za ovu sezonu. Tu su Mile i Luce iz Kine te mali Max koji uskoro neće biti tako umiljat...

Piše AVŠ
25. srpnja 2022. - 14:56

Godinu i 10 mjeseci nakon što su iz zgrade Županijskog suda na rivi preselili preko mosta, u Ulicu Stjepana Radića na Voštarnici, zadarska policija vratila se u centar grada.  Danas su i službeno otvorene prostorije na adresi Zore dalmatinske, na broju 4,  gdje će se nalaziti  policijska ispostava Poluotok.  

- Iako su naše ophodnje stalno bile prisutne u staroj jezgi, sada ćemo imati čvrsti objekt koji označava završetak 22 milijuna kuna vrijednog ciklusa ulaganja u PU zadarsku. Na ovaj način želimo se više približiti građanima - kazao je načelnik PU zadarske Anton Dražina dok je gradonačelnik Branko Dukić istaknuo kako će ova, po svemu zahtjevna turistička sezona iziskivati velik napor turističkih djelatnika, ali i javnih službi.

- Dobra je stvar što je policija ponovno na Poluotoku jer reda mora biti, kazao je Dukić. 

Uz nove prostorije, zadarska policija ovih se dana može pohvaliti s nekoliko važnih pojačanja. Tijekom ljetne sezone u pomoć su im stigli strani policijski službenici, njih ukupno deset,  iz Austrije, Poljske, Mađarske i Kine. Riječ je o projektu međunarodne policijske suradnje „Sigurna turistička destinacija 2022" koji je pokrenut upravo na području PU zadarske još prije 15 godina. Ove sezone, nakon dvije godine covid pauze, u Zadar su se vratili i policajci iz Kine - Li Beijun i Zhang Lulu koji su već dobili i svoja zadarska imena. Kolege ih od milja zovu Luce i Mile. 

A uz strane policajce, stigao je i Max, mali belgijski ovčar koji upravo kreće na svoje školovanje u Centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa Ministarstva unutarnjih poslova. Maks će tada postati peti pas u sastavu Policijske uprave zadarske i, kako je usput primjetio načelnik Dražina, nakon toga vjerojatno neće biti toliko umiljat kao na današnjoj presici.

18. travanj 2024 10:35