StoryEditorOCM
4 kantunaTURISTIČKA ZAJEDNICA ZADRA NAJAVLJUJE ZANIMLJIVU ZIMU

Sve je već spremno za Advent, dogovara se novogodišnji program, ali i Tuna sushi and wine festival!

Piše M. Kalajžić
25. listopada 2017. - 23:38
advent-041215-07

Turistička zajednica grada Zadra priprema zanimljiv zimski program u Zadru koji će započeti već tradicionalnim Adventom, nastaviti se dočekom Nove 2018. godine i završiti Tuna sushi & wine spektaklom iduće godine.

- Mi smo u Adventskom sajmu uključeni u segmentu koji se odnosi na adventski program, produkciju i marketing. Na prijedlog Turističke zajednice taj Adventski sajam započinje 24. studenoga, na Dan Grada Zadra, što je ove godine ujedno i početak vikenda u petak, a trajat će do dočeka Nove godine 31. prosinca na 1. siječnja i s tim će završiti za razliku od prošle godine kad je potrajao do 6. siječnja, ali je u dužini trajanja zapravo isti kao i lani jer je sve pomaknuto sedam dana ranije. Program će se odvijati na istoj lokaciji, na Trgu Petra Zoranića, a već su načelno dogovorena i sva imena izvođača iako još nismo potpisali sve ugovore. Međutim možemo najaviti da će na Adventu nastupiti najmanje desetak poznatijih imena hrvatske estrade, jedni od njih bit će Neno Belan, zatim Giuliano, klapa Rišpet i brojni drugi - navodi direktor Ureda TZ grada Zadra Ante Rados.

Što se tiče dočeka Nove 2018. godine, program će biti po sličnom konceptu kao i lani.

- Na centralnom dočeku bit će klapa Intrade i Tomislav Bralić, te Marko Škugor na Narodnom trgu, a na još nekoliko lokacija u gradu bit će bendovi žanrovski raspoređeni, od zabavnog, dalmatinskog melosa, do rocka i jazza – dodao je Rados.

Tuna, sushi and wine festival koncepcijski će u ovogodišnjem izdanju biti nešto izmijenjen. Prije svega trajat će duže, ukupno devet dana, od 2. do 11. veljače što je duplo dulje nego do sada.

- Imat ćemo sličan koncept što se tiče gala večeri u Arsenalu, ali i dosta programa na otvorenom. U gastronomskom smislu cilj nam je uključiti što više domaćih ugostitelja tako da u tih devet dana osim tune, koja je i u nazivu manifestacije, tu bude i jadranske ribe, plave ribe, autohtone spize, recepata koji su pomalo zaboravljeni uz edukaciju nečega što doživljavamo zdravo za gotovo kao što je primjerice brudet ili slična jela, a zapravo ne znamo puno o tome. Nastojat ćemo takvom ponudom i edukacijom animirati naše domaće ljude i goste koji će doći. S tim da ćemo raditi i recepte koji uključuju tradicionalne namirnice kao što su bob, ćićvarda i slično, da to na neki način bude fešta gastronomije, ali i enologije jer je u nazivu festivala i wine, tako da će od ove, odnosno iduće godine, festival imati i puno više naših domaćih vinara iz zadarskog kraja i vinske ponude na svim lokacijama gdje će se odvijati tuna sushi programi. Ponaprije vina zadarskih vinara, a uz njih i sirevi, tartuf, maslinovo ulje, sve ćemo nastojati uključiti u tih par dana, kroz suradnju s našim ugostiteljima, jer ništa nismo napravili ako mi to stavimo samo u jedan mali prostor, na tri četiri štanda, odnosno u samo jednu gala večer. Moramo učiniti puno više da se na stolovima naših restorana tih dana odvija cijela ta priča. Naravno, imat ćemo i izvođače iz Japana, te male spektakl-performanse japanskih umjetnika, ali neka to ostane ipak iznenađenje za sam festival – naglasio je Rados.
 

Turistička zajednica u očekivanju je "dohvata" dvomilijuntnog noćenja za kojega se nadaju da će biti dohvaćen do konca godine.
23. travanj 2024 22:31