StoryEditorOCM
4 kantunaTRŽIŠTE NEKRETNINA

Što se traži na Crozilla.com? Kuće se najviše traže na otoku Viru, a građevinska zemljišta, nakon Zagreba, najtraženija su u Zadarskoj županiji!

Piše Korana Sutlić, D&D
8. kolovoza 2021. - 21:34

Posljednjih je godina otok Vir postao prava turistička meka u koju hrle i domaći i strani gosti, piše D&D.

U odnosu na isto razdoblje lani, Nijemci osjetno više pregledavaju ponudu nekretnina na oglasnicima. U potrazi za nekretninama za stanovanje ili odmor, tako su u lipnju i srpnju na oglasniku Crozilla.com, uz one domaće, dominirali posjetitelji iz Njemačke.

Ponuda građevinskih zemljišta koja se prodaju na tom oglasniku najviše se pretraživala u Zagrebu, a zatim u Zadru i Zadarskoj županiji, te na Krku i u Poreču.

Poseban interes pokazali su za kućama koje se prodaju na području Istarske županije, otoka Vira, te Vodica i Krka, dok su stanove za prodaju najviše pregledavali u Crikvenici, Vodicama, te u Zagrebu i Puli.

Posljednjih je godina otok Vir postao prava turistička meka u koju hrle i domaći i strani gosti, a među turistima se uvijek "skriva" i određeni udio kupaca nekretnina, stoga ne iznenađuje podatak da su tamošnje kuće za prodaju tijekom lipnja i srpnja bile traženije no drugdje.

Nakon najtraženijeg Vira, velika potražnja slijedila je i za kućama u Osijeku, zatim za onima u Crikvenici, te Krku i Puli. Među inozemnim posjetiteljima zainteresiranima za kuće, posebno se ističu oni s područja Njemačke, a najveći su interes pokazali za objektima u Crikvenici, zatim na Viru, u Vodicama te za onima na području Istarske županije i na Krku.

Ponuda građevinskih zemljišta koja se prodaju putem oglasnika Crozilla.com najviše se pretraživala u Zagrebu, a zatim u Zadru i zadarskoj županiji, te na Krku i u Poreču. Za zemljišta su interes pokazivali i potencijalni strani kupci među kojima su najbrojniji bili oni iz Njemačke, Srbije, te Bosne i Hercegovine. Oni su, pak, najviše pretraživali ponudu zemljišta na Viru, te u Primorsko-goranskoj županiji posebno na Krku, te u Vodicama, Puli i na Pelješcu.

Broj pregleda stranica oglasnika Crozilla.com u ljetnim je mjesecima bio nešto veći no u istom razdoblju lani. Poznato je da velik broj turista kupuje nekretnine u onim mjestima u kojima ljetuje, pa za nekretninama na Jadranu vlada velik interes i domaćih i stranih kupaca. Na tim područjima najviše se traže nekretnine smještene u prvom ili drugom redu uz obalu, a zatim i za one s pogledom na more.

Uz gradove na obali poput Splita, Pule, Rijeke ili Zadra koji su već uobičajeni na listi najtraženijih, u posljednja se dva mjeseca ondje našla i Crikvenica u kojoj je potražnja vladala za kućama i stanovima.

U lipnju i srpnju, na tom oglasniku posebno su se istaknuli otoci Vir i Krk za čijim je nekretninama nešto veća potražnja no na drugim otocima.

20. travanj 2024 07:20