StoryEditorOCM
4 kantunaNEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Stanko Matešić prijetio našem uredniku i novinaru: uvjetno je osuđen na šest mjeseci zatvora!

Piše Zadarski.hr
19. prosinca 2021. - 15:18

Stanko Matešić (26) iz Zadra nepravomoćno je osuđen na šest mjeseci zatvora uvjetno na dvije godine, zbog prijetnji našem uredniku i novinaru Ivici Nevešćaninu u rujnu prošle godine.

Povodom vijesti objavljene na portalu Zadarski.hr u svezi smrti Marija Grabovca, Matešić je sa svog Facebook profila napisao: „Zapalit vas triba sve skupa s vašim studijom, mrtvu vam majku jebem! Čovik  umre i vi umisto da pokažete poštovanje i izrazite sućut obitelji i njegovima vi izbacie ovakav članak sa cilom biografijom. Jel vas iti malo sram!? Ako ima boga a virujen da ima ovu šugu što se krije iza ovog članka želim da mu karma odradi tamo di ga najviše boli!!!” 

Sutkinja Općinskog suda u Zadru Ana Brkić utvrdila je da je Matešić, nezaposleni elektromehaničar, na taj način novinaru u vezi s njegovim poslom ozbiljno prijetio kakvim zlom da bi ga ustrašio ili uznemirio, čime je počinio kazneno djelo protiv osobne slobode, prijetnju iz čl. 139. st. 3. u svezi st. 1. KZ-a, te mu izrekla kaznu od šest mjeseci zatvora pod uvjetom da u roku dvije godine ne počini neko novo kazneno djelo.

Nevešćanin je kao autor članka i izvršni urednik na portalu Zadarski.hr prijavio Matešićevu i brojne druge prijetnje koje je dobio istim povodom, a policija je temeljem provedene istrage dosad podnijela kaznene prijave protiv nekoliko osumnjičenika.

27. travanj 2024 09:26