StoryEditorOCM
4 kantunaINTERNET PREVARA

Muškarac joj rekao da će joj poslati novac i zlato, a 59-godišnjakinja mu uplatila preko 400 tisuća kuna!

Piše Zadarski.hr
24. travnja 2020. - 10:18

U četvrtak su policijski službenici Policijske postaje Biograd zaprimili prijavu 59-godišnje žene o internetskoj prijevari.

Naime, 59-godišnjakinja je tijekom srpnja prošle godine putem interneta stupila u kontakt s muškom osobom. Muškarac joj se predstavio da je iz Amerike i da se trenutno nalazi u Afganistanu, te joj je ponudio poslati veću količinu novca i zlata.

Nakon toga mu je 59-godišnjakinja u više navrata na račune nepoznatih osoba iz raznih europskih zemalja uplatila oko 400 tisuća kuna, nakon čega joj se muškarac prestao javljati.

U tijeku je kriminalističko istraživanje u svezi kaznenog dijela Prijevare.

Iz PU zadarske ovom prilikom još jednom skreću pozornost građanima na ovakav oblik prijevare te upozoravaju građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.

- Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192, ističu iz PU zadarske. 

19. travanj 2024 20:40