StoryEditorOCM
4 kantunaVRIJEDNOST 200.000 KUNA

Donacija Erste banke odjelu kardiologije Opće bolnice Zadar za nabavu ultrazvučnog uređaja

Piše Zadarski.hr
23. prosinca 2019. - 13:02
zadar_bolnica5-171114

U svrhu unapređenja i osuvremenjivanja metoda liječenja kardiovaskularnih pacijenata, Erste banka donirala je 200.000 kuna Općoj bolnici Zadar za nabavu novog ultrazvučnog uređaja.

Uređaj će Odjelu kardiologije omogućiti kvalitetnije i točnije obavljanje dijagnostičkih pretraga na srcu, a predstavljen je u kardiološkom laboratoriju bolnice.

O važnosti tog uređaja govori i podatak da se u Općoj bolnici Zadar godišnje obavi preko 5000 ultrazvučnih pregleda srca, pri čemu će navedena donacija uvelike unaprijediti liječenje kardiovaskularnih pacijenata.

Ravnatelju zadarske Opće bolnice, dr. Željku Čulini donaciju je svečano uručio Šime Kevrić, direktor regije Sektora gospodarstva Erste banke.

„Opća bolnica Zadar svim pacijentima kontinuirano osigurava visoku razinu zdravstvene usluge kao i najsuvremenije metode dijagnostike i liječenja. Kako bismo održali razinu zdravstvene usluge često smo okrenuti našim poslovnim partnerima koji nam svojom podrškom pomažu u ostvarenju zadanog cilja. Upravo iz tog razloga zahvaljujemo našem partneru Erste banci na još jednoj donaciji ovog puta u iznosu od 200.000 kuna pomoću koje je kupljen ultrazvučni uređaj za potrebe Odjela za kardiologiju Opće bolnice Zadar“ - istaknuo je prilikom dodjele donacije dr. med. Željko Čulina, ravnatelj Opće bolnice Zadar.

 

„Želja gospodarskog sektora da se uključi u humanitaran rad uvijek je više no hvale vrijedna. Ovakve akcije predstavljaju jednu iznimnu sinergiju kroz koju do izražaja dolazi humanost i sve one temeljne ljudske vrijednosti koje nikada ne smijemo zaboraviti. Stoga u ime svih žitelja Zadarske županije upućujem svoju iskrenu zahvalu Erste banci na vrijednoj donaciji“, istaknuo je župan Božidar Longin.

 

„Ulaganje u visokokvalitetnu zdravstvenu skrb jedan je od temelja na kojem se gradi prosperitet društva, stoga nam je veliko zadovoljstvo što na ovaj način dajemo svoj doprinos gradu u kojem živimo i djelujemo, te vjerujemo da ovime zajednički možemo poboljšati uvjete liječenje naših sugrađana, i doprinijeti njihovom izlječenju“ kaže Šime Kevrić, direktor regije Sektora gospodarstva Erste banke.

 

S ciljem podrške pružanja medicinske usluge na području Zadra i Zadarske županije, Erste banka je prošle godine podržala akciju Lige protiv Zadra „Protiv raka u dva koraka“. Uz to je podržala nabavku novog gastroskopa kojeg Opća bolnica Zadar svakodnevno koristi za dijagnostiku i terapiju probavnog trakta. Sveukupno je banka u ove svrhe izdvojila ukupno 200.000 kuna, pojedinačnog iznosa u visini 100.000 kuna.

19. travanj 2024 00:39