StoryEditorOCM
DubrovnikGEOISTRAŽNI RADOVI U BIVŠOJ LIBERTASOVOJ REMIZI

FOTO Prvi korak do budućeg trgovačkog centra

12. siječnja 2020. - 18:14
Nakon povoljno okončanih imovinsko- pravnih sporova sa stanarima stambenih objekata koji su na rubnim dijelovima parcele na kojoj se nalazila bivša remiza gradskog prometnog društva "Libetas", tvrtka koja je od vlasnika trgovačkog lanca "Pemo" Lovorka Miloševića izabrana iz izvođenje pripremnih radova, počela je s geoistražnim radovima.

-Zatvorili smo parking i zbog toga što smo morali početi s istražnim radovima. Bušenjem će se utvrditi kakav je teren, dokle je voda i što bi se eventualno tamo moglo graditi. Hoće li se graditi i kako će biti, još ne mogu reći. Za mjesec do dva dana vidjet ću hoće li biti pomaka jer, nakon što sam parcele okrupnio, cesta koja je GUP-om planirana preko njih ne uklapa se ni radi mene niti radi Grada Dubrovnika. Ako uspijemo to pomaknuti, gradit ćemo, a ako ne uspijemo, neću - naglasio je prije desetak dana vlasnik trgovačkog lanca "Pemo" Lovorko Milošević za naš "Dubrovački vjesnik". 

O sudbini parcele za koju je na javnoj dražbi ožujka 2016. godine platio 24,3 milijuna kuna rekao je i ovo:

- Mučio sam se oko rješavanja papira posljednje tri godine i kada sam konačno riješio, moramo vidjeti hoću li uspjeti tamo išta graditi. Sve je još pod znakom pitanja. Možda će vječno ostat' ovako kakvo je sada, a možda ćemo i saditi kriumpir tamo. Ako želite nešto napraviti, ne možete jer je sve sporo, sporo - zaključio je Milošević.   
25. travanj 2024 03:22