StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoBOŽIĆNI DOMJENAK UDRUGE UGOSTITELJA

UGOSTITELJI ZADOVOLJNI: Iza nas je vrlo uspješna sezona!

21. prosinca 2019. - 20:15
I Udruga ugostitelja Dubrovnik je uoči predstojećih blagdana večeras upriličila svoj Božićni domjenak u poznatom lapadskom rerestoranu "Sunset beach". Bila je to prava prilika da se po okončanju još jedne uspješne turističlke sezone ugostitelji okupe i tijekom veselog, zajedničkog druženja malo opuste i uz čašicu pića te ukusno pripremljenu hranu razmijenu iskustva te dogov0ore strategiju za predstojeću, jednako neizvjesnu sezonu.

Domaćin tradicionalnog druženja bio je predsjednik Udruge ugostitelja Dubrovnik Ante Vlašić koji nam je tom prilikom rekao:

-Godina 2019. je bila jako intenesantna i izazovna, ali smo uz rad nađše udruge te u koordinaciji s drugim udrugama na području naše zemlje uspojeli postići jednu iod najvažnijih stvari u posljednjih nekoliko godina: postigli smo smanjenje PDV-a na hranu, a plan je bio da se vrati na razinu iz 2013. godine te da se PDV smanji na hranu i sve prehrambene proizvode, uključujući pivo, vino, bezalkoholna pića, sokove i čajeve. To još nismo postigli, ali sa iskreno nadam kako ćemo kroz idućih godinu dana i to postići. To nam je jedan od važnijih srednjoročnih ciljeva i vjewrujemo da ćemo to postići u korodinaciji s drugim udrugama- rekao je Vlašić dodajući kako na gradskom području Dubrovnika ima oko 700 ugostitelja u Obrtničkoj i Gospodarskoj komori.

-Naša udruga postupno raste, a doista najviše radimo za dobrobit naših članova. uspjeli smo u pregovrima s gradonačelnikom postići ugovore o produženju ugovora za najam javnih površina a bez povećanja cijena. Zbog toga i svega ostalog mogu reći da sam zadovoljan kao i članovi naše udruge jer to je naš veliki uspjeh- naglasio je na kraju Ante Vlašić.
 
17. travanj 2024 14:55