StoryEditorOCM

ŠTO JE HOTEL LUKSUZNIJI, TO SU KRAĐE ČEŠĆE I VREDNIJE Lopovluk je dignut na višu razinu, kradu se papuče, mini šamponi, a neki ponesu i madrac...

12. prosinca 2019. - 10:37
Poznato je da si gosti pri odjavi iz luksuznih hotela vole 'spakirati' i kapice za tuširanje, mini šampone ili papuče.
Ali ima i onih drskijih koji su lopovluk digli na višu razinu i nekako uspjeli otuđiti mnogo krupnije predmete, uključujući madrace, aparate za kavu, pa čak i preparirane životinje, otkriveno je u istraživanju provedenom u više od tisuću hotela s četiri i pet zvjezdica, prenosi CNN, a donosi Slobodna Dalmacija.

Od siječnja 2018. čak je 49 hotela prijavilo da su im ukradeni madraci, navodi se u istraživanju agencije za recenziranje hotela i toplica Wellnes Heaven.

"Madraci se najčešće kradu noću, kada recepcija nije otvorena i u lobiju nema nikoga. Neki kradljivci snimljeni su sigurnosnim kamerama kako izvlače madrace iz dizala", rekao je Tassilo Keilmann, izvršni direktor agencije Wellnes Heaven.
Premda su ručnici, 'bademantili' i vješalice i dalje predmeti koji se najčešće kradu, poneki gosti pokušavaju sa sobom ponijeti televizore i računala. Počinitelji su većinom Europljani i Azijati.

"To je dosta iznenađujuće jer je upravi hotela lako ustanoviti tko je kradljivac. Sobarice uvijek ulaze u sobe nakon odjave i nije im teško ustanoviti što nedostaje", dodaje Keilmann.

Što je hotel luksuzniji, to su krađe češće i vrednije. Istraživanjem je utvrđeno da je osam puta veća vjerojatnost da će krupniji predmeti nestati iz hotela s pet nego iz onih s četiri zvjezdice.

Također, što je hotel lukuzniji, manja je vjerojatnost da će krađu prijaviti policiji. "Jednostavno ne žele da ih se povezuje s kriminalom", objašnjava Keilmann te dodaje da ima nevjerojatnih slučajeva krađa.

Primjerice, jedan je hotel prijavio da mu je iz lobija nestao klavir. Drugome, blizu Salzburga, nestale su drvene klupice iz saune. Gost u engleskom hotelu ukrao je brojeve s vrata sobe, što je utvrđeno tek kada je idući gost nije uspio pronaći.
Keilmann kaže da ga je ipak najviše iznenadila krađa preparirane veprove glave iz jednog hotela u Francuskoj, prenosi Slobodna Dalmacija.
25. travanj 2024 08:55