StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoBRITANCI SU NA PRVOM MJESTU NAJBROJNIJIH

Turistička zajednica organizirala božićni domjenak u Londonu

Piše DV
11. prosinca 2019. - 14:58
U Veleposlanstvu RH u Londonu jučer je održan tradicionalni božićni prijam kojeg je organizirala Turistička zajednica grada Dubrovnika, u suradnji s predstavništvom HTZ-a u Londonu i Veleposlanstvom. Među osamdesetak uzvanika bilo je turističkih agenata, avioprijevoznika, turoperatora i predstavnika medija kao što su National Geographic, CNBC, CNN, Metro, Daily Mail, The Sun i drugi, ali i brojni uglednici iz Londona. Služili su se hrvatski specijaliteti i domaća vina, što je za ovu prigodu  pripremila britanska tvrtka Taste Croatia, uz nastup akademskog glazbenika Pera Škobelja.
 
Među domaćinima bili su Tomislav Vlahutin, diplomat u Veleposlanstvu, veleposlanika RH u Velikoj Britaniji Igor Pokaz, direktorica Turističke zajednice Dubrovnika Romana Vlašić i direktorica predstavništva HTZ-a u Londonu, Darija Reić.
Veleposlanik Pokaz istaknuo je izvrsnu suradnju, odličnu zračnu povezanost te značaj Dubrovnika kao iznimno popularne destinacije za odmor Britanaca.

Romana Vlašić istaknula je da su Britanci na prvom mjestu najbrojnijih posjetitelja Dubrovnika, a ove godine bilježe i povećanje u dolascima od šest posto, s ostvarenih tri posto više noćenja. Naglasila je kako je British Airways uveo i treći let tjedno ove zime te pozvala Britance da posjete Dubrovnik i u zimskim mjesecima, posebice u trajanju Dubrovačkog zimskog festivala. Govorila je o zimskim programima, produljenju turističke sezone te rekordnom turističkom prometu.

Britanski turisti su najbrojniji posjetitelji Dubrovnika već dugi niz godina, a ove su godine  do početka prosinca ostvarili 196.938 dolazaka i 914.895 noćenja.
 
Na božićnom prijemu upriličeno je izvlačenje sretnog dobitnika dvije povratne zrakoplovne karte London–Dubrovnik-London koje je osigurala zrakoplovna kompanija British Airways i besplatni vikend boravak za dvije osobe koji sponzorira hotel Valamar Lacroma, a sretni dobitnik je Divyakumar Shah iz Sona Tours, agent specijaliziran za Britance indijskog podrijetla kojih u Velikoj Britaniji ima preko 1.5 milijun, ali i za indijsko tržište. U Dubrovniku je nedavno organizirao višednevno indijsko vjenčanje.
20. travanj 2024 17:00