StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoZA UPU KUPARA I. ZAVRŠILA JAVNA RASPRAVA

Do kraja godine rješavaju se primjedbe i plan se konačno usvaja

Piše PSD.
4. prosinca 2019. - 15:53
Do 23. studenoga trajala je Javna rasprava o Prijedlogu Urbanističkog plana uređenja ”Kupari I”. Time se privode kraju predradnje i pripreme za konačni početak radova novog turističkog kompleksa u Kuparima gdje je koncesije na gradnju i korištenje pomorskoga dobra dobila tvrtka Avenue ulaganja.
- Na Konačni Prijedlog plana koji je u postupku stiglo je nekoliko primjedbi na plan koje rješavamo. Među njima je primjedba Ministarstva kulture koja se odnosi na Hotel Grad pa kada dobijemo njihovo očitovanje očekujemo da ćemo pribaviti suglasnost Ministarstva graditeljstva - govori načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli. Prema riječima općinskoga načelnika nadaju se kako će se Prijedlog Urbanističkog plana uređenja ”Kupari I”, moći staviti na glasovanje Općinskom vijeću do kraja godine.
Općina Župa dubrovačka je sporazumom s Vladom RH preuzela obvezu izrade UPU ‘Kupari I’ što je bio preduvjet za sve buduće radnje po pitanju izgradnje u Kuparima. Nakon usvajanja konačnog plana Avenue ulaganjima počinje teći ugovoreni rok za realizaciju ove hotelske investicije. Plan je izradila tvrtka Urbanizam Dubrovnik d.o.o, a kako je područje obuhvata već bilo urbanizirano još prije rata radi se o rekonstrukciji postojećeg kompleksa turističke namjene.
Kako je rečeno prilikom javnoga uvida glavni problem područja bio je usklađenje projekta i prostora rijeke Tarante. U Župi vjeruju da će investitor sljedeće godine krenuti s pripremnim radovima i rušenjem objekata koji su predviđeni za rušenje. Najstariji Hotel Grand treba se obnoviti u ranijim gabaritima sukladno konzervatskim smjernicama, a drugi dio kompleksa bit će značajno smanjenog kapaciteta u odnosu na prvotno predviđeni broj kreveta kako bi se dobilo na ekskluzivnosti i luksuzu. mrk
 
16. travanj 2024 10:22