Vijesti Turizam i gospodarstvo

HAKERSKA PROVALA

Vlasnik Zagrebačke banke hakiran: Otkriveni su podaci tri milijuna klijenata

HAKERSKA PROVALA
Talijanska banka UniCredit u ponedjeljak je objavila da je otkrila hakersku provalu u četiri godine star dokument koji sadrži podatke oko tri milijuna klijenata u Italiji, objavili su Hina i Novac.hr.

„UniCreditov tim za kibernetičku sigurnost identificirao je incident s podacima, koji uključuje dokument kreiran 2015. godine sa zatvorenim skupom od približno tri milijuna zapisa”, stoji u priopćenju.

Hakeri su se domogli „imena, gradova, telefonskih brojeva i adresa elektronske pošte”, ali nemaju „nikakve bankovne detalje koji bi im omogućili pristup računima klijenata ili dopustili neovlaštene transakcije”, poručuju iz banke.

Hakerska je provala prijavljena policiji, pokrenuta je interna istraga i stupa se u kontakt klasičnom odnosno elektronskom poštom s klijentima čiji su podaci možda kompromitirani, rekli su iz UniCredita.

Pozivajući se na izvore u policiji, talijanska agencija ANSA objavila je da su podaci preseljeni na Dark Web i da se istražuju moguće daljnje povrede osobnih podataka.
ANSA podsjeća da je UniCredit izvijestio o hakerskom napadu i u srpnju 2017. godine kada je provaljeno u podatke 400.000 klijenata u Italiji.
loading...
Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Odustali pred ciljem, ali ne žale

Odustali pred ciljem, ali ne žale
Ova grupa mladih turista stigla je sa sjevera Europe, iz Poljske. To su autostoperi kojima je cilj što brži dola...
Odustali pred ciljem, ali ne žale

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Najnovije