StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoJOŠ JEDNO VRIJEDNO PRIZNANJE DIREKTORU IZ VALAMARA

Ivanu Sabljiću nagradu za postignuća u turizmu

Piše dv
21. listopada 2019. - 17:42
Nakon što mu je početkom mjeseca premijer Andrej Plenković uručio godišnju turističku nagradu Anton Štifanić, Ivan Sabljić, direktor regije Hotela Valamar Collection Dubrovnik President i Valamar Lacroma Dubrovnik, primio je još jednu prestižnu nagradu. Radi se o nagradi Gaspart Bonet Foundation koja se dodjeljuje kao priznanje za predanost i doprinos hrvatskom ugostiteljskom sektoru od strane HOTREC–a, krovnog europskog udruženja hotelijera i ugostitelja.

Naime, u našem se grado prošlog tjedna, od 17. do 18. listopada održala 79. generalna skupština HOTREC - a koji ove godine slavi 40 godina postojanja. Tom prilikom su sudionici raspravljali o budućnosti europskog turizma, njegovom zakonodavnom okviru u Europskoj uniji te nedostatku radne snage i drugim za turizam aktualnim temama.

Godišnju nagradu za postignuća u turizmu Sabljiću je uručio Jens Zimmer Christensen, predsjednik HOTREC-a. „Ova nagrada je simbol prestiža u ugostiteljskom sektoru i ide u pravu ruke. Ivan Sabljić ju je zaslužio za 47 godina rada i doprinosa razvoju turizma u Hrvatskoj“, istaknuo je Christensen.

„Započevši svoju karijeru prije 47 godina nisam niti zamišljao da ću primati nagrade. Ovo prestižno priznanje mi zaista puno znači i iznimno sam počašćen i sretan. Zahvalio bih se i svim svojim suradnicima s kojima sam imao čast raditi tijekom proteklih godina“, komentirao je Sabljić prilikom primanja 'Oscara ugostiteljstva'.

HOTREC, inače, okuplja 43 nacionalna udruženja hotelijera, restorana, barova, kafea i drugih ugostiteljskih objekata u Europi iz čak 31 europske zemlje.
 
18. travanj 2024 01:51