StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoŠESTO IZDANJE GOOD FOOD FESTIVALA

Bogata gastronomska ponuda, radionice i tematske večere na raznim lokacijama

Piše DV/ Anja Vlašić
15. listopada 2019. - 19:31
Turistička zajednica grada Dubrovnika i ove godine organizira tradicionalni Good Food Festival, gastronomsku poslasticu koja će se održavati od 14. do 20. listopada. Ovogodišnje, šesto izdanje Festivala sadrži bogatu gastronomsku ponudu, radionice i tematske večere na raznim lokacijama. Više o događaju otkrila je Aida Hadžić iz Turističke zajednice. 
 
Koliko je bilo zahtjevno organizirati Festival?
 
Ove godine imamo šesto izdanje Good food Festivala. Kao i svake godine se trudimo organizirati što više različitih gastronomskih događanja, sadržajno imati bogat i kvalitetan program. Pripreme traju poprilično dugo, a finalni proizvod nas tek čeka i upravo je počeo.
 
Ove godine naglasak je na tradicionalnoj kuhinji koje će se održati po različitim lokacijama, koliko će se radionica održati, te što posjetitelje očekuje?
 
Ove godine održat će se ukupno 18 radionica. U informativnom uredu na Pilama održat će se 14 radionica, na njima će sudjelovati poznati član Hrvatskog MasterChefa, Mate Janković, te brojni dubrovački slastičari i ugostitelji. Za poznate dubrovačke tradicionalne recepte ove godine pobrinula se udruga „Deša“ koja već tradicionalno sudjeluje u Good food Festivalu. Ove godine održat će četiri radionice na kojima će pripremati tradicionalne dubrovačke slastice u Lazaretima.  „Mirisi i okusi dubrovačke naranče“, još je jedna od  radionica tradicionalnih slastica , na kojoj će nas Jadranka Ničetić i Lucija Tomašić Šarić naučiti kako napraviti tortu bogatog i raskošnog okusa, od naranče i mjendula.
 
Spomenuli ste radionice, mogu li na njima sudjelovati građani?
 
Radionice su uglavnom interaktivne, građani mogu kušati hranu koja se priprema i postavljati pitanja koja ih zanimaju. Chefovi uvijek otkriju kulinarske tajne i davaju dobre savjete kako pripremiti određena jela.
 
Good food Festival ima dugo tradiciju, što je ono što se građanima najviše sviđa?
 
Građani uvijek rado posjećuju restorane uključene u festivalski tjedan restorana, ali i  radionice koje se organiziraju kao dio programa. Definitivno što je kruna događanja je tradicionalna „Dubrovačka trpeza“ koja okuplja veliki broj građana i stranaca. Ove godine sudjelovat će veliki broj dubrovačkih ugostitelja. Važnost se ističe jer je cijeli događaj humanitarnog karaktera, a svi prikupljeni novci davaju se dvjema udrugama.
 
Svake godine imate veliki odaziv dubrovačkih ugostitelja koji će sudjelovati na Festivalu, koliko ih ima ove godine?
 
Svake godine imamo veliki odaziv dubrovačkih ugostitelja, ove godine ih ima ukupno 34 restorana. Između ostalog tu postoji i slatka ponuda u pastićerijama, hotelima i restoranima  te su još organizirane vinokušnje u dva Wine bara. Restorani imaju promotivne jelovnike do 150 kuna koji su dostupni na web stranicama. Ima zaista za svakoga po nešto.
 
Svake godine organiziraju se i večere u nekim od dubrovačkih restorana?
 
Ove godine smo se malo više bazirali na tematske večere. Evo kao primjer mogu navesti „Večeru uz film“, koja se održava u petak 18. listopada u restoranu Kantenari u Sunset Beach-u, u subotu u restoranu Magellan kuhat će prvi pobjednik hrvatskog MasterChefa, Deniz Zembo koji će praviti „Istarsku večeru“, a u nedjelju u Hotelu Rixos Libertas, očekuje nas gala večera, za koju je chef pripremio jelovnik inspiriran dubrovačkim začinima i biljem.
 
Ove godine spojili ste jela i glazbu?
 
Sve tematske večere bit će popraćene i prigodnom živom glazbom. Izdvojili bi  Dubrovačku pivovaru , gdje će posljednja tri dana festivala, gostovati Mojmir Žuvela, koji će u BarBaQ prikolici pripremati odlične mesne specijalitete.  Uz ukusni mesni zalogaj odlično ide dobro craft pivo, ali i živa glazba koja će zabaviti sve prisutne.
 
Anja Vlašić
 
 
23. travanj 2024 09:00