Vijesti Turizam i gospodarstvo

POČELA PROVEDBA ODLUKE O BANKOMATIMA

Konzervatori odobrili samo 9 od ukupno 41 bankomata

POČELA PROVEDBA ODLUKE O BANKOMATIMA
Nakon izmjene i dopune Odluke o komunalnom redu kojima je Grad Dubrovnik propisao zabranu postavljanja bankomata i drugih uređaja u otvore na zgradama u povijesnoj jezgri na teren su izašli komunalni redari.

Za ovu svrhu posebno formirana skupina redara proteklih dana provela je izvid na terenu kojom prilikom je utvrđeno da se unutar stare gradske jezgre nalazi 41 bankomat, od kojih 9 imaju valjano odobrenje konzervatora.

Utvrđeni su svi vlasnici preostalih 32 bankomata, a u tijeku je redovni postupak uzimanja iskaza na zapisnik na temelju kojih će Komunalno redarstvo pokrenuti upravne postupke ili protiv vlasnika ili protiv korisnika prostora te će sukladno Zakonu o općem upravnom postupku za svaki bankomat donijeti Rješenje o uklanjaju u roku od 30 dana, ukoliko od dana dostave Rješenja ne ishoduju suglasnost Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Ako vlasnici/korisnici prostora ne postupe po Rješenju izreći će im se novčane kazne koje za fizičke osobe iznose do dvije godišnje bruto plaće, odnosno 10 godišnjih bruto plaća za pravnu osobu. Istovremeno se pokreće i prekršajni postupak na način da će se prekršiteljima svakodnevno izricati prekršajni nalozi koji iznose 2.000 kuna za fizičku osobu, 5.000 kuna za obrt te 10.000+2.000 kuna za pravnu/odgovornu osobu, sve dok ne postupe prema Odluci o komunalnom redu.

Podsjetimo, u suradnji s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske gradonačelnik Mato Franković uputio je Gradskom vijeću Grada Dubrovnika prijedlog izmjena i dopuna Odluke o komunalnom redu, a koje je Gradsko vijeće jednoglasno usvojilo na 23. sjednici održanoj 27. lipnja. Time je Grad Dubrovnik postao prvi hrvatski grad koji je svojim aktima uredio pitanje postavljanja bankomata koji su prekomjernim brojem počeli narušavati izgled UNESCO-ove spomeničke baštine.
loading...
Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Odustali pred ciljem, ali ne žale

Odustali pred ciljem, ali ne žale
Ova grupa mladih turista stigla je sa sjevera Europe, iz Poljske. To su autostoperi kojima je cilj što brži dola...
Odustali pred ciljem, ali ne žale

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Najnovije