StoryEditorOCM

BILI SU NA STUDIJSKOM PUTOVANJU Kako povećati zapošljivost najranjivijih skupina na tržištu rada?

Piše DV
29. svibnja 2019. - 16:03
Studijsko putovanje u Poljsku, od 22. do 25. svibnja 2019., organiziralo se u sklopu provedbe EU projekta „Razvoj i promocija Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije“ – OPERA II. U cilju razmjene iskustva i učenja na uspješnom modelu predstavnici Dubrovačko neretvanske županije, Regionalne agencije DUNEA, Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e, Korčulanske razvojne agencije za lokalni razvoj i poslovne usluge KORA-e, HZZ-a Ispostave Dubrovnik, Sveučilišta u Dubrovniku, te predstavnici HGK i HOK Dubrovnik posjetili su Ured za zapošljavanje u gradu Skarżysko-Kamienna te grad Starachowice.

U radnom posjetu, predstavnici gradskih vlasti ali i udruga, pobliže su predstavili razvoj socijalnog poduzetništva, te pripremu i provedbu EU projekata iz područja socijalne infrastrukture, poduzetništva te aktivnog uključivanja ranjivih skupina u lokalno planiranje.

Projekt OPERA II provodi se diljem županije, u Dubrovniku, dolini Neretve i na Korčuli, a namijenjen je povećanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada kroz pripremu i provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja usklađenih s potrebama i strateškim prioritetima Dubrovačko-neretvanske županije te jačanju kapaciteta Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije.

Uz nositelja Dubrovačko-neretvansku županiju, partneri na projektu su Regionalna agencija DUNEA, Dubrovačka razvojna agencija DURA, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, Korčulanska razvojna agencija za lokalni razvoj i poslovne usluge KORA, Sveučilište u Dubrovniku i Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije. Vrijednost projekta iznosi 1.496.681,54 kuna, te je financiran sto posto iz Europskog socijalnog fonda.
25. travanj 2024 02:22