StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoZAVRŠEN 6. DUBROVNIK FESTIWINE

Najbolji je traminac ledeno vino 2012 

Piše DV
28. travnja 2019. - 22:35
Šesti vinski festival Dubrovnik FestiWine proteklog je tjedna znatiželjnicima i vinokuscima ponudio 250 vrsta izvrsnih vina na kušnju, a ugostitelji posebne jelovnike „Dubrovačke vinske setemane“. Tradicionalno se tijekom Dubrovnik FestiWinea naslijepo kušalo i biralo vino koje se najbolje sljubljuje uz autohtonu deliciju, malostonsku kamenicu – a ovogodišnji pobjednik je Quattro Chardonnay 2018 vinarije Volarević.

Deset članova žirija međunarodnog sastava, predvođeno enologom Bojanom Kobalom, kušalo je i ocijenilo 110 različitih vina iz Hrvatske, Hercegovine, Slovenije, Makedonije i Italije. Najbolje je Traminac ledeno vino 2012, vinarije Šimanović iz Krašića, s 91,83 boda. Nagrada Dubrovnik FestiWine Trophy bila je ručni rad od murano stakla, dizajnerskog dvojca Ive Jurić i Nine Čučkovića, iz studia Be craft.  

Na temelju javnog natječaja  Dubrovačko - neretvanske županije za dodjelu dvije stipendije perspektivnim kandidatima za usavršavanje znanja i sposobnosti u ugostiteljskoj struci, odabrani su stipendisti Dubrovnik FestiWine Challange 2019. Tony Kužnin i Nikša Karaman će od 20. studenog do 20. prosinca učiti, raditi i stjecati nove vještine uz mentora Juru Tomiča u Brežicama, u restoranu Debeluh. Svoje su vještine, na Dubrovnik FestiWine Gala, predstavili upravo spomenuti slovenski chef, Jure Tomič, te domaći chef hotela Bellevue, Saša Računica, kreiravši jedinstven meni na bazi pobjedničkih vina prošlogodišnjeg festivala.
18. travanj 2024 23:26