StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoVEĆINSKI PAKET UTD-a RAGUSA

POTPISAN UGOVOR Grad opet gospodari strateškom imovinom na Pilama

Piše DV
16. travnja 2019. - 18:12
Gradonačelnik Mato Franković potpisao je danas u Ministarstvu državne imovine u Zagrebu ugovor o prodaji i prijenosu dionica trgovačkog društva UTD Ragusa.

- Zadovoljstvo mi je što je Grad Dubrovnik imao mogućnost kupnje ovih iznimno vrijednih udjela i ja bih rekao da se konačno UTD Ragusa vraća doma. Činjenica je da smo sada došli u poziciju gospodariti strateškom imovinom na samom ulazu u Grad, na Vratima od Pila, kroz koja dnevno prođe par tisuća ljudi i zbog toga je iznimno važno kontrolirati i promišljati taj prostor. Imat ćemo puno obveza, ali tome se veselimo. Zahvaljujem se Ministarstvu državne imovine i CERP-u na dobroj suradnji s Gradom Dubrovnikom. Ovo je još jedan projekt koji smo uspješno riješili, nakon ljetnikovca Bunić Kaboga i Vile Čingrije. Radi se o vrijednoj dubrovačkoj imovini, a vjerujem kako je još puno toga ispred nas – izjavio je gradonačelnik Franković nakon potpisivanja ugovora, na kojem je bio i ministar Goran Marić.
 
Paket koji osigurava 53 posto vlasničkog udjela kupljen je po početnoj cijeni od 17 milijuna kuna. Od ranije je Grad Dubrovnik vlasnik 26,6 posto udjela društva.
 
- Na tragu naše politike je da se Centar za rekonstruiranje i prodaju riješava udjela koji nisu od posebnog interesa, ali ovaj udio je od posebnog interesa za Grad Dubrovnik i zato sam iznimno sretan što ga je Grad dobio na dražbi. Znam da to za budućnost Grada Dubrovnika puno znači i želio bih da nikada to nikome ne prepustite – izjavio je ovom prigodom ministar Marić.
 
Uz gradonačelnika Frankovića ugovor je, u ime Centra za rekonstruiranje i prodaju, potpisao ravnatelj Milan Plećaš, priopćili su iz gradske uprave.
25. travanj 2024 06:32