StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoODGOVOR GRADA DUBROVNIKA NA PITANJE O STOLOVIMA I STOLICAMA NA SKALINIMA

U prekršaju je, ali dozvolu za stolove na skalinima ima. Ali u budućnosti više neće!

Piše DML
4. travnja 2019. - 17:32
Priča o 'skalinadnim' stolovima i stolicama na Prijekomu se nastavlja.
Nakon što je Dubrovački vjesnik jučer objavio fotografiju čitateljice na kojoj se vidi da su ugostiteljski objekti počeli svoje stolove i stolice postavljati i po skalinima, pitali smo Grad Dubrovnik ima li ovaj ugostiteljski objekt dozvolu za javnu površinu, za koliko stolova i koliko plaća ovaj 'performans'? Jesu li komunalni redari bili na terenu i utvrdili legalnost postavljanja ovih stolova i stolica na skaline?
Iz Grada smo dobili sljedeći odgovor, koji objavljujemo u cijelosti:
- Komunalni redari Grada Dubrovnika dana 03.04.2019. godine evidentirali su prekršaj u restoranu 'Ding Dong' u ul. Vetranićeva, odnosno isti je imao dva stola više od dozvoljenog unutar zakupljene javne površine.
- Stoga je nadležni Upravni odjel donio Rješenje o ukidanju javne površine na 7 dana, te ide novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna pravnoj i 2.000 kuna odgovornoj u pravnoj osobi.
- Ipak, po odluci gradske uprave iz 2016. godine ovaj objekt ima dozvolu za javnu površinu i dozvoljeno mu je postavljanje stolova na skalinima.
- S obzirom da krajem ove godine ističu svi ugovori o zakupu objekata i javnih površina u povijesnoj jezgri, ići će nove odluke o javnim površinama i na tom mjestu (na skalinima) u budućnosti više neće biti moguće postaviti stolove.
25. travanj 2024 08:15