StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoU ŽUPANIJI LANI 147.000 TURISTA IZ NJEMAČKE

Županijska TZ na sajmu F.RE.E u Munchenu

Piše PSD.
20. veljače 2019. - 15:23
Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije i ove godine nastupa na sajmu F.RE.E. u Munchenu i to kao suizlagač na štandu Hrvatske turističke zajednice veličine 246,5 m2.
Uz Turističku zajednicu Dubrovačko-neretvanske županije suizlagači na štandu su Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, Klaster Slavonija, Klaster Makarska rivijera, Turistička zajednica Grada Zagreba, Turistička zajednica Grada Novalja, Valalta, Solaris, Hadria, Kampovi Dalmacije, KUH, Camping village Šimuni, Novasol, Plitvice Holiday resort, Aminess, Jadrolinija, Jadranka kampovi, Hoteli Njivice, Maistra, Mon Perin, Casa Nube, Zaton Holiday resort, Ilirija i Campsite Bi Village.
Drugi radni dan sajma previđena je press konferencija na kojoj će sudjelovati Ministar turizma gospodin Gari Capelli i direktor HTZ-a gospodin Kristjan Staničić. Nakon konferencije za medije na štandu će se posluživati slavonski specijaliteti.
Treći dan sajma štand će posjetiti nogometaš Ivica Olić dugogodišnji igrač FC Bayern uz nekolicinu trenutnih igrača tog nogometnog kluba s kojima će se posjetitelji moći fotografirati na photobooth uređaju koji će se za tu prigodu postaviti na štand.
Dubrovačko-neretvansku županiju je u 2018. godini posjetilo 147.000 turista iz Njemačke što je 14% više nego godinu ranije, a ostvarili su 748.300 noćenja ili 4% više od prethodne godine. Posjetitelji iz Njemačke se nalaze na drugom mjestu po broju ostvarenih noćenja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.
19. travanj 2024 21:44