Vijesti Turizam i gospodarstvo

NOVOGRADNJE U PLANU

JADROLINIJA USKORO RASPISUJE NATJEČAJ Evo kako će izgledati Nova Postira

NOVOGRADNJE U PLANU
Nacionalni putnički brodar Jadrolinija uskoro će raspisati natječaj za gradnju novog putničkog broda koji će u floti zamijeniti Postiru izgrađenu 1963. godine, donosi Novi list. Riječ je o brodu kapaciteta prijevoza više od 400 putnika, duljine 45 metara i brzine 15 čvorova. Uz moderan navigacijski sustav, brod će, navode iz Jadrolinije, imati dvije sunčane palube te moderno opremljeni klimatizirani salon s ugostiteljskim sadržajem. Bit će u potpunosti prilagođen osobama s invaliditetom, a previđen je i odjeljak za prijevoz bolesnika. Ukrcaj i iskrcaj robe i putnika bit će olakšan upotrebom dvije pristupne rampe s oba boka broda, poručuju iz Jadrolinije, bez podataka o procijenjenoj vrijednosti buduće novogradnje.

Koncept nove Postire prilagođen je plovidbi i pristaništima u dubrovačkom akvatoriju, a maritimnim sposobnostima prilagođen je i otvorenome moru, pa će imati i veću iskoristivost na više linija. Novi brod koji će zamijeniti Postiru gradio bi se 18 mjeseci, a radno ime mu je 'Nova Postira', a za brod za udaljene otoke radnog imena 'Novo Lastovo' izrada ugovorne dokumentacije za gradnju je također u završnoj fazi. 

Cilj gradnje ovog broda je prilagođavanje današnjim potrebama održavanja linija prema otocima Lastovo, Vis, Korčula i Hvar, na kojima će zamijeniti neadekvatan i zastarjeli brod »Lastovo«, izgrađen davne 1970. godine, s kapacitetom prijevoza svega 60 vozila.
loading...
Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Odustali pred ciljem, ali ne žale

Odustali pred ciljem, ali ne žale
Ova grupa mladih turista stigla je sa sjevera Europe, iz Poljske. To su autostoperi kojima je cilj što brži dola...
Odustali pred ciljem, ali ne žale

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Najnovije