Vijesti Turizam i gospodarstvo

PLANOVI ADRIS GRUPE

SKUPŠTINA DIONIČARA Novi poslovni iskorak vlasnika Sheratona

PLANOVI ADRIS GRUPE
Pri kraju je ambiciozni postupak cjelovitog preuzimanja dionica tvrtke HUP Zagreb u sklopu kojeg je prvotno poslovao i hotel Sheraton Dubrovnik Riviera u Srebrenome. Podsjetimo, rovinjska Adris grupa je nakon Sheratona, od poduzetnika Anđelka Leka potom otkupila i većinski paket dionica HUP-a Zagreb, a prema odluci Glavne skupštine dioničara od 10. prosinca, odlučili su dovršiti postupak poslovnog preuzimanja te istisnuti sve male dioničare te tvrtke.

Inače, temeljni kapital HUP Zagreb iznosi malo više od 250 milijuna kuna i podijeljen je na 431.992 redovite dionice nominalne vrijednosti 580 kuna. Do sada je Adris grupa kao glavni dioničar u posjedu ukupno 95,69 posto dionica dok manjinski dioničari posjeduju još samo 4,3 posto.

Za istiskivanje malih dioničara i postizanje cjelovitog vlasništva Adris mora isplatiti oko 63,3 milijuna kuna jer će se za svaku dionicu manjinskim dioničarima zauzvrat ponuditi po 3446 kuna po dionici. naime, to je kao realan iznos procijenio vještak- revizor Trgovačkog suda u Zagrebu.

Podsjetimo kako specijalizirani poslovni portali ističu da se Adrisovo preuzimanje HUP-a smatra najvećim i jedinim pravim preuzimanjem u novijoj povijesti hrvatskoga hotelskog biznisa, zbog čega je - kako ističu - mnogo reflektora upereno u rovinjsku kompaniju, koja cijeli proces konsolidacije mora odigrati pametno i pažljivo.

Naime, s portfeljom Maistrinih luksuznih hotela u Rovinju i Dubrovniku, a sada i HUP-ovim u ta dva grada, Adris grupa je postala dominantan igrač u luksuznom hotelijerstvu Hrvatske. Neslužbeno, doznajemo kako će većinski vlasnik Adris grupe Ante Vlahović potaknuti i jačanje menagamanta kako bi tvrtka postizala još bolej poslovne učinke, a št oće se jamačno odraziti i na buduće poslovanje Sheratona.
Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Odustali pred ciljem, ali ne žale

Odustali pred ciljem, ali ne žale
Ova grupa mladih turista stigla je sa sjevera Europe, iz Poljske. To su autostoperi kojima je cilj što brži dola...
Odustali pred ciljem, ali ne žale

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Najnovije