StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoDOBRA PROMIDŽBA TIJEKOM GOOD FOOD FESTIVALA

U Dubrovniku borave 22 inozemna novinara

Piše dv
17. listopada 2018. - 15:17
Turistička zajednica grada Dubrovnika, uz potporu Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, ugošćuje 22 inozemna novinara tijekom Good Food Festivala 2018. Radi se o renomiranim turističkim i gastro novinarima iz Sjedinjenih Američkih Država, Brazila, Rusije, Velike Britanije, Češke, Poljske, Španjolske, Turske, Italije, Švedske, Norveške, Francuske i Njemačke. Uz novinare, u Dubrovniku će za vrijeme Good Food Festivala boraviti i šest turističkih agenata iz Australije, koja je također važno tržište za Hrvatsku.
Tijekom boravka u Dubrovniku, koji je dogovoren u suradnji s predstavništvima Hrvatske turističke zajednice u inozemstvu te glavnim uredom HTZ-a u Zagrebu, a na inicijativu TZ grada Dubrovnika, novinari će se upoznati s ponudom ovoga kraja, kulturom i povijesti te sudjelovati na petom Good Food Festivalu Dubrovnik. Program posjeta uključuje razgled povijesne jezgre uz stručno vodstvo na engleskom jeziku, obilazak gradskih zidina, vožnju žičarom na Srđ gdje će uživati u najljepšem pogledu na Grad te festivalsku gastro turu ''Dubrovnik na pjatu'', ali i tradicionalnu večeru s pekom, poručuju iz gradske TZ. Okuse Dubrovnika, ali i drugih dijelova Hrvatske i svijeta na osobit način novinari će imati priliku upoznati na događanjima Good Food Festivala kojima će također prisustvovati. Novinari će tako sudjelovati na Venezuelanskoj večeri s poznatim glazbenikom i zaljubljenikom u kuhanje Ricardom Luqueom u restoranu Kantenari na Sunset Beachu te na večeri s poznatim hrvatskim chefom Dinom Galvagnom u restoranu Amfora. Uz to, razgledat će i kušati delicije na tradicionalnoj Dubrovačkoj trpezi, vrhuncu festivalskog programa.
Odjel za komunikacijske taktike Turističke zajednice grada Dubrovnika tijekom godine ugosti oko 400 inozemnih novinara i agenata čije su objave neprocjenjiva reklama turističke ponude koja tako pronalazi put do najšire publike diljem svijeta. Dubrovnik se zahvaljujući novinarskim posjetima iz godine u godinu promovira u vodećim inozemnim medijima te zasluženo zauzima mjesto jedne od najboljih turističkih destinacija u svijetu.
20. travanj 2024 15:40