StoryEditorOCM

Što su nenamjenski krediti i kako do njih<br />  

Piše Promo
16. listopada 2018. - 14:38
Kao što i sama riječ kaže, nenamjenski krediti su oni koji ne zahtijevaju određivanje namjene prilikom prijave. Drugim riječima, banku, ili bilo koju drugu financijsku instituciju od koje posuđujete novac, ne zanima za što ćete taj novac koristiti.

Ovakvi krediti obično dolaze s većim kamatnim stopama i kraćim rokovima otplate, no spadaju među kredite koje je najlakše realizirati. Obično su vam samo potrebne identifikacijska isprava, izjava o zaduženjima i zadnja platna lista.

Naravno, šanse za odobrenjem su veće što je veća vaša kreditna sposobnost. U slučaju da želite poboljšati vašu kreditnu sposobnost, uvijek možete iskoristiti elemente osiguranja kao što su mjenice i zadužnice, sudužnici ili jamci, police osiguranja kredita, i tako dalje. 

Imajte na umu da uvijek možete podnijeti više zahtjeva za kredit kod različitih zajmodavaca. Ovim povećavate vaše šanse za odobrenjem, a ne narušavate vaš kreditni rejting - jer ponuda je važeća tek kada je potpišete.

Koji su najpovoljniji nenamjenski krediti

Krediti mogu biti zbunjujući, pogotovo ako nemate prijašnjeg iskustva s njima i ako ne razumijete financijske termine. Vama bi dobro poslužila platforma za usporedbu kredita, na kojoj je sve napisano jezikom razumljivim svima tako da lako možete usporediti ponude. Nenamjenski krediti na Matchbanker.hr su detaljni i pregledni te sadrže sve uvjete koji vam trebaju za donošenje odluke.

Efektivna kamatna stopa - ovo je najvažniji kriterij pri odabiru kredita jer predstavlja stvarni trošak kredita, uz sve naknade. Što je EKS niža, kredit je obično povoljniji.
Rok otplate - krediti s obzirom na rok otplate mogu biti dugoročni ili kratkoročni. Dugoročni krediti obično nude povoljnije uvjete, no iznos kojeg plaćate u konačnici je znatno veći.
Dodatni troškovi i naknade - uvijek je dobro provjeriti s vašim zajmodavcem hoćete li morati plaćati naknadu za prijevremenu otplatu kredita ili za uzimanje pauze od kredita.

Zašto koristiti Matchbanker za dolazak do kredita

Matchbanker je platforma koja vam nudi pregledan popis ponuda kredita na hrvatskom tržištu. Što točno znači pregledan? To znači da sadrži sve uvjete koje zajmodavac traži i da su oni prikazani na jednostavan način. 

Koristeći Matchbanker, uvelike si štedite vrijeme i stres odlaska na web stranicu svakog zajmodavca pojedinačno. 

Ukoliko vas zanimaju nenamjenski krediti u kunama, ne oklijevajte posjetiti Matchbanker i razmotriti vaše opcije.

Kako si olakšati otplatu kredita

Prije ugovaranja kredita, važno je dobro isplanirati kako ćete kredit otplaćivati. Podizanje kredita je velika obveza, i mnogima zna zadavati veliki stres i glavobolju. Zato je važno na vrijeme razmišljati o tome kakav će utjecaj otplata kredita imati na vaše financije.

Evo nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste na kraju mjeseca raspolagali s više novca u proračunu:

Otkažite nepotrebna članstva i pretplate - budite realni i stvarno se riješite svega što vam nije neophodno za život. Zapitajte se koliko ste puta stvarno otišli u teretanu koju tako skupo plaćate?
Kupujte samo ono što trebate - prije svake kupnje, zapitajte se jedno pitanje: “Je li moj život uistinu nemoguć bez ovoga?”
Prodajte višak stvari - riješite se stvari koje vam leže na dnu ormara, u garaži ili podrumu. Možete zaraditi novac za kojeg niste ni znali da postoji.
20. travanj 2024 08:56