Vijesti Turizam i gospodarstvo

NAJJUŽNIJI NACIONALNI PARK

Iz NP Mljet oštro reagirali na izjave skipera o smeću i cijenama
 

NAJJUŽNIJI NACIONALNI PARK

Ravnatelj Javne ustanove "Nacionalni park Mljet", Ivan Sršen, poslao je reagiranje na članak objavljen na portalu Dubrovačkog vjesnika, pod nazivom 'SKIPERI UPOZORAVAJU: Na Mljetu gosti plaćaju da bi gledali i čistili smeće!'

'Obraćamo Vam se ispred Javne ustanove "Nacionalni park Mljet" vezano uz objavu članka,  te molimo ispravku netočnih navoda u citatima:

Naš najjužniji nacionalni park sve više se pretvara u odlagalište otpada, izvještavaju nas skiperi:
Platiš sidrište i 5 ulaznica 1.040 kn i dobiješ ovo,
Također je problem odlaganja smeća s plovila. Ne postoji razrađen sistem. Postoji tek jedna lokacija 1 km od naselja Polače, neadekvatno označeno i neuredno.

Svi citirani navodi potpuno su netočni, ničim dokumentirani, te usmjereni na nanošenje štete podnositelju zahtjeva. Objavljenim člankom koji se temelji na neistinama povrijeđeni su ugled, čast i dostojanstvo NP Mljet i njegovih djelatnika.

'Svjesni smo problema s morskim otpadom te ulažemo iznimno velike napore u čišćenju istog, međutim čišćenje morskog otpada je samo saniranje problema, a ne i njegovo trajno rješenje.

Od travnja do lipnja 2018. godine, NP Mljet je organizirao 5 velikih eko akcija čišćenja podmorja te svakodnevno uz pomoć djelatnika i brojnih volontera čisti značajan dio priobalja. Na službenoj i Facebook stranici možete se informirati o svim našim akcijama čišćenja u proteklom razdoblju. Akcije čišćenja ćemo provoditi i dalje te o tome obavještavati javnost.

Moramo napomenuti da se radi o cijeni ulaznice za plovilo, a ne cijeni sidrenja. Ulaznica za plovilo je doprinos trajnoj zaštiti, očuvanju i unapređenju NP Mljet kao najstarijeg morskog zaštićenog područja na Mediteranu. Od 2000. godine Nacionalni park Mljet naplaćuje ulaznicu za plovila koja se nalaze u akvatoriju Parku. Povoljniju cijenu ulaznice za plovilo je moguće ostvariti kupnjom iste putem webshopa NP Mljet i web shopa www.parkovihrvatske.hr.

Vezano za odlagalište otpada u mjestu Polače, molimo ispravku netočne informacije da se isto nalazi kilometar od samog mjesta, nalazi se na ulazu u samo mjesto. Navedeni deponij, sakupljanje i odvoz otpada s područja NP Mljet je pod nadležnosti lokalnog javnog poduzeća Komunalno Mljet. Možemo spomenuti kao informaciju da smo u pregovorima sa spomenutim poduzećem vezano uz prikupljanje otpada s plovila u akvatoriju NP Mljet', stoji u reagiranju koje potpisuje ravnatelj Ivan Sršen.

loading...
Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Odustali pred ciljem, ali ne žale

Odustali pred ciljem, ali ne žale
Ova grupa mladih turista stigla je sa sjevera Europe, iz Poljske. To su autostoperi kojima je cilj što brži dola...
Odustali pred ciljem, ali ne žale

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Najnovije

Dubrovnik primjer dobre prakse u turizmu

Dubrovnik primjer dobre prakse u turizmu
Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić sudjelovala je na uvodnoj konferenciji strateškog projekta SMARTMED, održa...
Dubrovnik primjer dobre prakse u turizmu