StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoEDUKATIVAN PROGRAM PRIVUKAO BROJNE PRIVATNE IZNAJMLJIVAČE

FORUM OBITELJSKOG SMJEŠTAJA Izvrstan način povezivanja iznajmljivača i partnera Foruma

Piše DV
15. ožujka 2018. - 21:18

U suradnji Turističke zajednice grada Dubrovnika i HGK-Županijske komore Dubrovnik u hotelu Rixos Libertas Dubrovnik, održan je peti po redu Forum obiteljskog smještaja koji je i ove godine prikupio veliki broj pružatelja usluga obiteljskog smještaja, ali i partnera Foruma koji su izložili svoje proizvode i usluge.

Forum je otvorio Siniša Žakula, voditelj odjela za promociju i online strategiju Turističke zajednice grada Dubrovnika, koji je istaknuo novosti u trendovima za nadolazeću sezonu te se osvrnuo na „over turizam“. Nazočnima se prigodno obratila i Romana Vlašić, direktorica Turističke zajednice koja je čestitala na protekloj sezoni te poželjela još uspješniju i dužu nadolazeću sezonu.

Terezina Orlić, predsjednica HGK-Županijske komore Dubrovnik, u svom uvodnom govoru naglasila je važnost obiteljskog smještaja u Dubrovniku, čestitala dobitnicima nagrade Best European Holiday Home te predstavila Nina Dubretića, vlasnika „Falcon Rook“- najbolje obiteljske kuće. Koliko prostora u kapacitetima smještaja zauzima obiteljski smještaj pojasnio je Božo Burić iz Turističke zajednice grada Dubrovnika, koji je između ostalog izdvojio važnost modernizacije smještaja te kako poboljšati usluge koje se nude.

Gosti ovogodišnjeg Foruma su Ljerka Markota, savjetnica RRiF Plus, izdavačkog i savjetničkog društva iz područja računovodstva,poreza i financija u Hrvatskoj, koja je približila porezni položaj pružatelja usluga smještaja u domaćinstvu te Srđan Kurajica iz myPOS d.o.o. Hrvatska koji je objasnio sustav kartične naplate. 

U nastavku Foruma, prezentaciju je održala i Stane Đivanović, iz Službe za gospodarstvo Ureda državne uprave Dubrovačko-neretvanske županije, o uvjetima za registraciju robinzonskog smještaja i mobilnih kućica. Za vrijeme trajanja Foruma, posjetitelji su se mogli informirati o novim uslugama agencija koje se bave smještajem, sustavima naplate, novostima i pogodnostima u bankama te osiguravajućim društvima. 

18. travanj 2024 02:56