StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoU ORGANIZACIJI TZO OREBIĆ

Kuhari podučavani u kreativnoj uporabi autohtonih namirnica

6. ožujka 2018. - 15:57

Na zadovoljstvo mnogih prijavljenih kuhara, jučer i danas u Orebiću je održana radionica za kuhare pod imenom „Ekonomika hotelske kuhinje i kreativno korištenje autohtonih namirnica u suvremenom kulinarstvu“.
 
Cilj radionice je bila upoznati polaznike s metodama učinkovitog vođenja kuhinja hotelskih objekata te prikazati modele usklađivanja ponude restorana s realnim mogućnostima kuhinje, ali i mogućnostima nabavke namirnica kao i kako pratiti te poboljšati ekonomiku poslovanja kuhinje kroz kreativne menu karte, kvalitetne evidencije i dobar odabir namirnica.
 
Dalmatinska kuhinja temelji se na bogatom nasljeđu te se u njoj ocrtava i hrvatska povijest sa snažnim utjecajem Mediterana. Autentična i turistima zanimljiva jela stoljećima su osmišljavana od namirnica uzgajanih na našem tlu i konzumiranih od naših predaka; počevši od pripreme povrtnih jela, ribe i mesnih proizvoda po zaboravljenim recepturama te raznih slastica koji okusima vraćaju u gastronomski bogatu mediteransku prošlost.

Upravo na toj bogatoj gastronomskoj povijesti, polaznici su naučili kako kreativno koristiti namirnice u suvremenom kulinarstvu.
Radionica je održavan uz potporu Turističke zajednice općine Orebić, a izvođač je Visoko učilište Aspira iz Splita. Edukatori su bili doktor društvenih znanosti Luka Perman, asistent šef studija gastronomije Visoko učilište "Aspira" Lorenzo Pervan i F&B manager i voditelj restorana i hotela Hotel Park Split, ACI marina Opatija, Peter Deilmann cruises, M/S Donauprinzessin, M/S Vistamar, Hotel&Restaurant Promenade, Aqua Solis te Restaurant&Catering "Arkada" Tonči Drlje.

19. travanj 2024 20:30