StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoCERP ODABRAO NAJBOLJU PONUDU ZA KUPNJU HOTELA MAKARSKA D.D.

Valamar Riviera i AZ obvezni mirovinski fondovi kupuju Hotele Makarska d.d.

Piše promo
13. veljače 2018. - 10:00

Valamar Riviera primila je obavijest Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) o odabiru Valamara kao najboljeg ponuditelja za kupnju 621.086 dionica ili 55,48% temeljnog kapitala Hoteli Makarska d.d. po cijeni od 278 kuna po dionici.

Valamar Riviera već je ranije objavila da u akviziciju Hotela Makarska d.d. ulazi u partnerstvu s AZ obveznim mirovinskim fondovima s kojima je 2016. godine zajednički realizirana akvizicija većinskog udjela u Imperialu d.d. na otoku Rabu.

Nakon preuzimanja Hotela Makarska d.d., Valamar Riviera i AZ obvezni mirovinski fondovi planiraju daljnji razvoj portfelja i destinacije Makarska kao jedne od vodećih turističkih destinacija u Dalmaciji s ciljem podizanja kvalitete turizma prema gostima više platežne moći.

Fokus na razvoj novih proizvoda i usluga, otvaranje novih radnih mjesta i suradnju s lokalnom zajednicom, okosnica je uspješnog modela zajedničkog ulaganja vodećeg institucionalnog investitora i najveće kompanije u turizmu u Hrvatskoj.


Valamar Riviera vodeća je turistička kompanija u Hrvatskoj koja zapošljava 6,600 djelatnika, upravlja s 30 hotela i ljetovališta te 15 kamping ljetovališta i posluje u pet vodećih jadranskih destinacija.Valamar Riviera u 2018. godini nastavlja sa značajnim ulaganjima s ambicijom daljnjega dvoznamenkastog rasta poslovanja i vrijednosti te do 2020. godine planira investirati oko dvije milijarde kuna u repozicioniranje portfelja prema ponudi visoke kvalitete.

AZ obvezni mirovinski fondovi najveći su institucionalni investitor u Republici Hrvatskoj. S ukupnom imovinom pod upravljanjem, koja je premašila 35 milijardi kuna, AZ mirovinski fondovi predstavljaju relevantne investitore i u europskim okvirima. U okviru svoje investicijske strategije AZ obvezni mirovinski fondovi ulažu u hrvatski turizam jer drže da su takva ulaganja usklađena s dugoročnim investicijskim potencijalom članova fonda. U AZ obveznim mirovinskim fondovima trenutno za mirovinu štedi preko 640.000 hrvatskih zaposlenika.

19. travanj 2024 13:17