Vijesti Turizam i gospodarstvo

ZAŠTITA PRAVA RADNIKA

Grad podržava zahtjeve Radničkog vijeća Maestrala

ZAŠTITA PRAVA RADNIKA

Članove Radničkog vijeća hotela Maestral s predsjednikom Matkom Munitićem danas je primio gradonačelnik Mato Franković.
U očekivanju skore privatizacije trgovačkog društva Hoteli Maestral d.d., odnosno postupka prodaje 68,94 posto temeljnog kapitala koji provodi Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) predstavnici Radničkog vijeća zatražili su od gradonačelnika da se Grad Dubrovnik formalno uključi u zaštitu prava i interesa djelatnika ovog posljednjeg neprivatiziranog hotelskog društva u Dubrovniku u smislu da bude partner radnicima u artikulaciji njihovih zahtjeva i traženja prema budućem vlasniku i CERP-u.

Prvenstveno je istaknuta nužnost zaštite prava iz kolektivnog ugovora kao jamca sigurnosti te da se 7,8 posto dionica proda radnicima Maestrala. Predsjednik Radničkog vijeća Matko Munitić istaknuo je pritom da je uz poslovanje Hotela Maestral vezano i do 190 dubrovačkih obitelji.

Gradonačelnik Franković izrazio je punu podršku nastojanjima radnika da zaštite svoja prava te je kazao kako od novog vlasnika očekuje da prepozna djelatnike kao važan faktor uspješnog poslovanja kao i da poštuje kolektivni ugovor, odnosno da on postane sastavni dio ugovornih obveza koje budući vlasnik preuzima kupnjom društva.

Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Najnovije