Vijesti Turizam i gospodarstvo

PILOT -PROJEKT " RESPECT THE CITY“

Krovna organizacija cruise industrije i Grad Dubrovnik formiraju stručnu radnu grupu

PILOT -PROJEKT

Nastavno na zaključke sa sastanka održanog u rujnu u Hamburgu s visokim predstavnicima udruženja Cruise Lines International Association (CLIA) i vodećih svjetskih društava za kružna putovanja, izvršna direktorica i predsjednica CLIA-e Cindy D’Aoust uputila je dopis gradonačelniku  Grada Dubrovnika Matu Frankoviću.

Predsjednica i direktorica  CLIA-e u ime cruise industrije zahvalila je gradonačelniku Frankoviću što ih je upoznao s prilikama i izazovima vezanima uz turizam na području Dubrovnika. „Kako smo i tada istaknuli, naš cilj je u uskoj suradnji s lokalnim zajednicama raditi na zaštiti tih sredina uz pružanje vrhunske usluge našim gostima“, navodi D'Aoust. Dodaje kako se veliki broj brodarskih društava posljednjih tjedana borio s posljedicama koje su prirodne katastrofe na području Kariba i Sjedinjenih Američkih Država imale na  njihovo poslovanje.

„Naša posvećenost pronalasku rješenja za Dubrovnik ostaje nepokolebljiva“, navodi dalje  D'Aoust uz napomenu da CLIA radi na izboru stručnjaka koji će s vodećim ljudima dubrovačkog turizma raditi na pilot-projektu „Respect the City“ u dijelu iznalaženja rješenja koje bi bilo primjenjivo već za sljedeću turističku sezonu te postizanja pune kontrole i organizacije pristajanja brodova na kružnim putovanjima u sezoni 2019.

U svom odgovoru gradonačelnik Franković zahvalio je predsjednici i direktorici  CLIA-e na iskazanom razumijevanju izazova s kojima se Dubrovnik suočava, ali i na spremnosti  čitave industrije brodova na kružnim putovanjima u ostvarenju zajedničkog cilja – očuvanja jedinstvene dubrovačke baštine uz istodobno podizanje kvalitete ukupnog turističkog proizvoda destinacije i zadovoljstva gostiju.

loading...
Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Odustali pred ciljem, ali ne žale

Odustali pred ciljem, ali ne žale
Ova grupa mladih turista stigla je sa sjevera Europe, iz Poljske. To su autostoperi kojima je cilj što brži dola...
Odustali pred ciljem, ali ne žale

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Najnovije