StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoPILOT -PROJEKT " RESPECT THE CITY“

Krovna organizacija cruise industrije i Grad Dubrovnik formiraju stručnu radnu grupu

Piše PSD.
6. listopada 2017. - 21:30

Nastavno na zaključke sa sastanka održanog u rujnu u Hamburgu s visokim predstavnicima udruženja Cruise Lines International Association (CLIA) i vodećih svjetskih društava za kružna putovanja, izvršna direktorica i predsjednica CLIA-e Cindy D’Aoust uputila je dopis gradonačelniku  Grada Dubrovnika Matu Frankoviću.

Predsjednica i direktorica  CLIA-e u ime cruise industrije zahvalila je gradonačelniku Frankoviću što ih je upoznao s prilikama i izazovima vezanima uz turizam na području Dubrovnika. „Kako smo i tada istaknuli, naš cilj je u uskoj suradnji s lokalnim zajednicama raditi na zaštiti tih sredina uz pružanje vrhunske usluge našim gostima“, navodi D'Aoust. Dodaje kako se veliki broj brodarskih društava posljednjih tjedana borio s posljedicama koje su prirodne katastrofe na području Kariba i Sjedinjenih Američkih Država imale na  njihovo poslovanje.

„Naša posvećenost pronalasku rješenja za Dubrovnik ostaje nepokolebljiva“, navodi dalje  D'Aoust uz napomenu da CLIA radi na izboru stručnjaka koji će s vodećim ljudima dubrovačkog turizma raditi na pilot-projektu „Respect the City“ u dijelu iznalaženja rješenja koje bi bilo primjenjivo već za sljedeću turističku sezonu te postizanja pune kontrole i organizacije pristajanja brodova na kružnim putovanjima u sezoni 2019.

U svom odgovoru gradonačelnik Franković zahvalio je predsjednici i direktorici  CLIA-e na iskazanom razumijevanju izazova s kojima se Dubrovnik suočava, ali i na spremnosti  čitave industrije brodova na kružnim putovanjima u ostvarenju zajedničkog cilja – očuvanja jedinstvene dubrovačke baštine uz istodobno podizanje kvalitete ukupnog turističkog proizvoda destinacije i zadovoljstva gostiju.

19. travanj 2024 05:36