StoryEditorOCM

Što s poduzećem nakon povlačenja vlasnika iz posla? 

Piše DV
4. listopada 2017. - 13:30

„Što s poduzećem nakon povlačenja vlasnika iz biznisa“, naslov je radionice koja će se 12. listopada, od 16 do 20 sati, održati u DURA-i, u organizaciji CEPOR-a (Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva). Radionicu će voditi dr. sc. Mirela Alpeza, stručnjakinja za prijenos poslovanja.

U Europskoj uniji velika pažnja i poduzetnika i potpornih institucija usmjerena je na proces prijenosa poslovanja. Statistike ukazuju na 450.000 poduzeća s oko 2 milijuna zaposlenih koja svake godine u Europskoj uniji prolaze proces prijenosa poslovanja, te oko 150.000 poduzeća koja problemu prijenosa poslovanja ne pristupaju na adekvatan način čime se u pitanje dovodi oko 600.000 radnih mjesta.

Cilj radionice je pomoći vlasnicima malih i srednjih poduzeća u Dubrovniku u planiranju budućnosti poduzeća nakon njihovog umirovljenja. Tijekom radionice govorit će se o mogućim rješenjima prijenosa poslovanja, te kako odabrati najbolje rješenje – za vlasnika, obitelj i poduzeće.

Sudjelovanje na radionici se ne naplaćuje. Radionica se realizira u okviru projekta: „Razvoj ekosistema za prijenos poslovanja” koju financira EFSE DF. Potvrdu dolaska potrebno je dostaviti DURA-i najkasnije do 9. listopada.

20. travanj 2024 14:02