StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoPOTVRDIO FRANJO PAŠALIĆ

NA BATALI Postavljen natpis 'Marina Frapa', ali ništa od otvaranja ovu sezonu

Piše PSD.
9. lipnja 2017. - 14:56

Na marini na Batali je postavljena je i službena oznaka, 'Marina Frapa'.

Ipak, novi nautički centar u Gruškom zaljevu, Marina Frapa Dubrovnik, neće biti otvorena ove sezone, priznaje koncesionar Franjo Pašalić, vlasnik tvrtke Laguna Trade. - Bit će dobro ako otvorimo u rujnu, a ni tome se ne nadam! Imamo problema s Elektrom i još stotine poteškoća s administracijom. Zahvaljujući hrvatskoj birokraciji i onima koji od mene žive, pa makar jednu kunu svoje plaće primili od mene, marina neće biti otvorena ove sezone – ogorčeno je rekao Pašalić za Dubrovački vjesnik.

Njegova tvrtka Laguna Trade još 2012. godine je odabrana za koncesionara 54.427 četvornih metara u Gruškom zaljevu, mora i dijela Lapadske obale, na razdoblje od 30 godina, no sve je usporeno upravnim sporom kojega su pokrenuli Luka Dubrovnik d.d. i trgovačko društvo Atlant marina d.o.o. Sve je u konačnici riješeno u korist Pašalićeve tvrtke, ali očito tu nisu završile ulagačeve poteškoće. Još prije dva mjeseca, iz Pašalićeve tvrtke govorili su o velikom interesu za posao u dubrovačkoj Marini Frapa i najavljivali otvorenje nautičkog centra do srpnja ove godine.

Iznad razine mora, prema planovima, gradi se samo recepcija. Pašalić kaže kako će ga ovo ulaganje stajati 10 milijuna eura, a očekivanja od marine s 220 vezova za jahte do 40 metara dužine, su velika.

Silvia Rudinović/DV

22. travanj 2024 03:49