Vijesti Turizam i gospodarstvo

DUBROVNIK FESTIWINE

Slavodobitnik je Traminac, ledeno vino, 2012. OPG-a Đurinski

DUBROVNIK FESTIWINE

"Izvrsna vina i fina hrana Dubrovačko-neretvanske županije su odličan motiv dolaska gostiju i u zimskim mjesecima", poručio je državni tajnik za turizam Frano Matušić na otvorenju izložbe vina u Lazaretima, u okviru Dubrovnik FestiWinea. "Naša vina teško se mogu mjeriti s drugim zemljama po kvantiteti, međutim, kako po kvaliteti svakako konkuriramo“, rekao je Matušić.

Na otvorenju izložbe bio je i župan Nikola Dobroslavić koji je naglasio kako su upravo vina Dubrovačko-neretvanske županije temelj i osnova Dubrovnik FestiWinea, te je izrazio zadovoljstvo činjenicom kako je festival po prvi puta otvorio svoja vrata i vinarima iz drugih dijelova Hrvatske i obližnih zemalja.

Vido Bogdanović, u ime Dubrovnik FestiWinea i agencije Dubrovnik PartneR, proglasio je dobitnike Dubrovnik festiWine Trophy. Ocjenjivački sud međunarodnog sastava od 15 članova, pod vodstvom enologa Bojana Kobala, kroz tri dana na slijepo je kušao i ocjenjivao 133 različita vina. Najbolje ocijenjena vina su:

Među 16 vina u kategoriji ružičastih, prvak je Roza 2016, proizvođača Blato 1902 d.d. iz Korčule; ocijenjeno s 88,10 bodova te je osvojilo SREBRO.

Među 43 vina u kategoriji suhih bijelih, prvak je Pošip Bačić, proizvođača OPG Zlatko Bačić, iz Korčule; ocijenjeno s 90,67 bodova te je osvojilo ZLATO.

Među 15 vina u kategoriji pjenušca, prvak je Misal Milenium 2013, proizvođača Pjenušci Peršurić d.o.o. iz Istre; ocijenjeno s 92,00 boda te je osvojio ZLATO.

Među 46 suhih crvenih vina, prvo mjesto dijele dva vina: Skaramuča Dingač Reserva 2012, proizvođača Dingač Skaramuča d.o.o s Pelješca, i Merlotina 2007 proizvođača Dubrovački podrumi d.o.o. iz Konavala koja su ocijenjena s 92,60 bodova te su osvojili ZLATO.

Između 13 bijelih vina s ostatkom šećera, prvak je Traminac Ledeno vino 2012, proizvođača OPG Đurinski iz Zagorja, koje je ocijenjeno s 95,22 boda te je zaslužilo VELIKO ZLATO.

Traminac, ledeno vino, berba 2012. OPG-a Đurinski proglašen je slavodobitnikom ovogodišnjeg Dubrovnik FestiWine-a.

Središnja izložba vina u Lazaretima otvorena je do 21 sat, ali i sutra, u subotu, od 11 do 19 sati.

Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Najnovije