StoryEditorOCM
Svijet2 mjeseca izolacije

Splićanka iz Pariza: Imamo samo sat vremena za šetnju i šoping, a svaki izlazak moramo najaviti... Ovo ljeto možete zaboraviti na Francuze na Jadranu

5. svibnja 2020. - 20:03
Mislim da će Francuska, kako bi zaštitila državu, zadržati državljane unutar svojih granica, stimulirati ljude da umjesto da idu na more u okolne zemlje, ostanu ovdje - kaže DujmovićPrivatni album (arhiva)

Splićanka Ivana Dujmović zajedno s milijunima stanovnika Pariza, ali i cijele Francuske, jedva čeka ovaj četvrtak kada bi premijer Edouard Philippe trebao objaviti plan za izlazak iz skoro dvomjesečne izolacije.

Stvari po tom pitanju, međutim, ne idu niti malo glatko: i dok je premijer dobio zeleno svjetlo u zastupničkom domu, Senat je upalio crveno svjetlo za njegovu strategiju. Unatoč tome, 11. svibnja ostao je datum postupnog otključavanja života u državi koja za sada broji preko 25 tisuća mrtvih od koronavirusa.

Ivana u Gradu svjetlosti, s uključenim prekidom od dvije godine kada je živjela u Šangaju, ima stalnu adresu već jedno desetljeće. Puna je nade da će ona, suprug i dvoje djece od pet godina i šest mjeseci od ponedjeljka lakše živjeti.

- Iako svi s nestrplje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 23:05