StoryEditor

Otmičari u Sahari produžili rok za dvoje Austrijanaca

Piše PSD.
24. ožujka 2008. - 23:43

Skupina povezana s Al Qaidom koja u Sahari drži dvoje otetih Austrijanaca za dva tjedna je produžila krajnji rok austrijskoj vladi da ispuni njezine zahtjeve, objavila je u ponedeljak organizacija SITE koja prati islamističke medije.

Organizacija SITE je objavila da je Al Qaida iz područja Magreba produžila krajnji rok na 6. travnja istaknuvši da je to i konačni ultimatum.

Austrijski su diplomati iz Malija tjednima pokušavali osigurati oslobađanje austrijskih turista Andree Kloiber, 43, i Wolfganga Ebnera, 51, koje otmičari, smatra se, drže u udaljenoj regiji Kidal na sjeveru Malija blizu granice s Alžirom i Nigerom. Teroristička skupina je zatražila oslobađanje desetorice militanata koji su zatvoreni u Alžiru i Tunisu u zamjenu za oslobađanje Austrijanaca. Izvori iz alžirskih snaga sigurnosti su rekli da su otmičari zatražili i otkupninu.

Ako se njihovi zahtjevi ne ispune do novog roka otmičari kažu da su "iscrpili svoje strpljenje", naveo je SITE izjavu otmičara objavljenu na islamističkoj internet stranici. "Neka Austrija, Tunis i Alžir budu odgovorni za živote otetih", kaže se u izjavi.

(H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. rujan 2020 02:23