StoryEditor
Svijetradikali iskazali spremnost poslije izbora koalirati s narodnjačkim blokom

Nikolić i Koštunica: nova (stara) ljubav

Piše PSD.
12. ožujka 2008. - 16:18

Lider Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica i zamjenik predsjednika Šešeljove Srpske radikalne stranke (SRS) Tomislav Nikolić načelno su se dogovorili o postizbornoj koaliciji radi formiranja vlade, piše beogradski “Blic” od utorka.

Koštunica je odlučio objaviti pad vlade u subotu i najaviti izvanredne parlamentarne izbore za isti dan kada se održavaju i lokalni izbori u Srbiji tek nakon što je Nikolić izrazio spremnost poslije izbora formirati vladajuću koaliciju s narodnjačkim blokom u kojemu su Koštuničini demokrati i Nova Srbija (NS) Velimira Ilića.

Prema pisanju beogradskoga “Glasa javnosti”, čelnik G 17 Plus Mlađan Dinkić i čelnik Demokratske stranke Boris Tadić ugovorili su predizborni savez, Koštunica i Ilić napravit će to uskoro, a radikali su dovoljni sami sebi.

Prema pisanju tog lista Ustav propisuje da predsjednik Srbije raspusti parlament i raspiše izbore, no da bi izbori bili održani 11. svibnja, ne smije ih raspisati prije 12. ožujka.

(H)

Sjednica trajala 48 sekundi

Sjednica vlade Srbije na kojoj je predsjedniku Republike predloženo raspuštanje parlamenta i organiziranje novih izbora, trajala je rekordno kratko, samo 48 sekundi!

Ministri su poslije ekspresne sjednice komentirali kako nisu stigli ni kavu popiti, a Koštuničina će ući u anale kao jedna od najkraćih u povijesti Srbije.

#SRBIJA#VOJISLAVKOŠTUNICA#TOMISLAVNIKOLIĆ

Izdvojeno

03. srpanj 2020 02:02