StoryEditor
Svijetnesreća na malti

Frontex demantirao da su u padu zrakoplova poginuli njegovi djelatnici: 'Naglo se okrenuo na desnu stranu i odmah nakon toga zabio se u zemlju'

Piše JL
24. listopada 2016. - 13:16
malta

U padu zrakoplova na Malti jutros na Malti poginulo je pet osoba. Nesreća se dogodila oko 7.20 ujutro nedaleko od međunarodne zračne luke Luđa, prenosi Jutarnji.hr. 

Svjedoci nesreće tvrde da je manji zrakoplov pao odmah nakon polijetanja, te da se zapalio nakon udara.

- Poletio je, naglo se okrenuo na desnu stranu i odmah nakon toga zabio se u zemlju - rekao je očevidac za Times of Malta. Spasilačke službe odmah su pojurile prema buktinji.

- Ne vjerujemo da je itko preživio - rekli su iz sigurnosnih službi.

Svi letovi s aerodroma su hitno obustavljeni. Službenih informacija o avionu i posadi nema, ali malteški mediji su stigli do informacija da je zapaljeni avion iznajmljen u Luksemburgu, a da su u njemu bili djelatnici Frontexa (agencija Europske unije koja je zadužena za sigurnost vanjske granice) koji su putovali u Libiju.

Ubrzo nakon objave vijesti, Frontex je na svojem Twitter profilu objavio kako oni nisu iznajmili zrakoplov. Kasnije su objavili i da nitko iz Frontexa nije sudjelovao u nesreći.

"U zrakoplovu koji se srušio na Malti nije bilo europskih dužnosnika. Taj let se ne povezuje s nikakvim aktivnostima EU-a", napisala je europska šefica diplomacije Federica Mogherini na Twitteru.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. listopad 2020 18:20