StoryEditor
Svijetzamjenik vođe al'Qaede poziva na nove terorističke napade

Al-Zawahri prijeti Izraelu i Zapadu

Piše PSD.
24. ožujka 2008. - 11:25

Zamjenik vođe al Qaede Ayman al-Zawahri u audio je poruci postavljenoj na internetu u ponedjeljak pozvao na napade na izraelske i zapadne ciljeve kako bi se osvetile izraelske akcije u pojasu Gaze.

- O, muslimani. Danas je vaš dan. Napadnite interese Židova i Amerikanaca i svih onih koji su sudjelovali u agresiji na muslimane - kazao je Zawahri u poruci, postavljenoj na internetske stranice kojima se inače koristi al Qaeda.

- Motrite ciljeve, prikupite novac, pripremite opremu i točno planirajte napad - rekao je zamjenik Osame bin Ladena, ne navodeći nijednu pojedinačnu metu.

- Neka znaju da će krvariti za svaki dolar utrošen za ubijanje muslimana. Neka znaju da ne mogu vrijeđati našega proroka i podupirati Izrael i očekivati da će mirno živjeti u svojim zemljama - naglasio je Zawahri, u očitoj aluziji na objavljivanje karikatura proroka Muhameda u zapadnjačkim listovima.

Također je trojicu arapskih lidera, egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka, jordanskog kralja Abdulaha II. i saudijskog vladara Abdulaha al Sauda, optužio za suradnju sa Sjedinjenim Državama

Izdvojeno

10. srpanj 2020 19:32